Herbalist Ekinci, Kalp damar hastalarına ve diyet yapanlara istiridye mantarı önerdi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gaziantep Üniversitesi Nurdağı Yüksek Okulu öğrencilerine “İSTİRİDYE MANTARININ yetiştirilmesi ve faydaları” hakkında misafir öğretim görevlisi olarak ders verdi.

İSTİRİDYE (kavak) mantarı denmesinin nedeni, görünüşünün istiridyeye benziyor oluşu ve genelde kavak ağacı kütüklerinde doğal olarak yetişmesi (üremesi) nedeniyle, halk arasında kavak mantarı da denmektedir.

İstiridye mantarında eser miktarda (çok az) şeker ve yağ bulunmakta ve bu da diyet beslenmelerde zayıflamayı kolaylaştırmaktadır. Kalp ve damar hastalarına tavsiye edilmektedir.

İstiridye mantarı yoğun olarak kalsiyum, demir, fosfor, B1 vitamini, B12 vitamini, C vitamini, antioksidanlar, anti bakteriyel magnezyum ve selenyum açısından zengindir.

Kırmızı et kadar besleyici ve kansızlığı (anemiyi ) giderici, yüksek tansiyonu düşürücü, kolesterolü dengeleyici özelliklere sahiptir.

İstiridye mantarının diğer mantarlardan en önemli farklı özelliği, lif oranının yüksek oluşu, kolay yetiştirilmesi, raf ömrünün daha uzun olması nedeniyle dünyada ve Türkiye’de tercih edilen bir mantar çeşididir.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.