Şerif Tosyalı: “Ar-Ge projeleri yapıyoruz, bilime her zaman destek veriyoruz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TOSYALI Holding’in Genç ve Dinamik Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, İSTE’li Öğrencilerle Buluştu. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşen söyleşide, Tosyalı Holding’in genç ve dinamik yönetim kurulu üyesi Şerif Tosyalı, tecrübelerini İSTE öğrencileri ile paylaştı.

İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide; Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı’nın özgeçmişi, vizyonu ve gençlere vermiş olduğu çarpıcı bilgiler büyük ilgi topladı. Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, söyleşinin başlangıcında; “Aynı zamanda DEİK Türkiye-Japonya İşbirliği Konseyi Başkanı olan Şerif Tosyalı, 2010 yılının başında bir Japon şirketi ile Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak üzere görüşmelere başladı. Geçen yıl yatırımını tamamlayarak meyvelerini toplamış oldu. Tosyalı Holding’in dünyada çelik endüstrisinde söz sahibi olmasında önemli roller oynadı. Bu sebepten dolayı da Türkiye-Japonya İşbirliği Konsey Başkanlığı görevi kendisine verilmiştir. Şerif Tosyalı genç, başarılı ve gelecek vaat eden bir girişimcidir, aynı zamanda Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin de yönetim kurulu başkanıdır. Yaptığı çalışmalar ile Tosyalı Holding’in kısa sürede hem Türkiye hem de dünya genelinde geliştirilmesinde ve tanıtılmasında büyük katkı sağlamıştır. Ayrıca dinamizmi ile sektöründe kısa süre içinde kendini tanıttı ve bu sayede herkes tarafından takibe alının bir iş insanı haline geldi” diyerek söyleşiyi başlattı.

Söyleşinin başlangıcında;“Öncelikle bizlerin buluşmasına vesile olan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye teşekkür ederim. Biz Tosyalı Holding olarak üç kıtada sekiz bine yakın çalışana istihdam sağlayan bir şirketiz. Büyüklerimizin çok emek vererek bir yerlere getirdiği şirketlerde yönetim kademesinde olmak kolay değil. Çok ciddi çalışmalar yapmak gerekiyor. Çok şükür ailenin bize kattıkları ve kendi kişisel gayretlerimiz ile Tosyalı Holding’in başarılarını daha da artırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuşan Şerif Tosyalı, İSTE’li öğrenciler tarafından sorulan soruları içtenlikle yanıtladı. Öğrencilerin hidrojenli otomobil projelerine destek taleplerini de geri çevirmeyen Şerif Tosyalı, “Tosyalı Holding olarak, biz her zaman birikimlerimizi özellikle STK’lar aracılığıyla toplumla paylaşıyoruz, üniversitelerimizle Ar-Ge projeleri yapıyoruz, bilime her zaman destek veriyoruz” dedi. Konuşmasının son bölümünde Şerif Tosyalı,gençlere seslenerek; “Hangi işi yaparsanız yapın, daima iyi bir iş planınız olsun. Biz Tosyalı Holding olarak Afrika’dafarklı noktalarda yatırımlar yapıyoruz.Bizi tercih ediyorlar. Çünkü bizim sunduğumuz iş planı uygun geliyor. Ayrıca, sıfırdan başlamaktan sakın korkmayın. Sıfırdan başlamak aslında çoğu zaman sağlam temeller atmak için önemli bir fırsattır” şeklinde konuştu. Söyleşinin ardından İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından Şerif Tosyalı’ya plaket takdim edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.