CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu: “Tarih bunun hesabını soracaktır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İBB Seçimlerinin yenilenme kararına tepki gösteren İskenderun CHP, kararı ; “ Yargının İflas Etmiş Olduğunun İlanıdır” diyerek “Tarih bunun hesabını soracaktır” dedi.

İktidara sahip olanların gaflet ve delalet içinde olduklarını savunan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 6 mayısı kara gün olarak tanımladı. Ve CHP’nin özünde direniş ve mücadele vardır “ diye konuştu:

“Halkın  adalete ve yargıya güveni kalmadığını” söyleyen Mansuroğlu, daha sonra yazılı açıklamayı okudu:

“Anayasa’da yazılı “Seçimler yargı organları yönetim ve denetimi altında yapılır” maddesi kaldırılarak yerine “Seçimler Recep Tayyip Erdoğan’ın denetim ve gözetiminde yapılır” hükmü konulmalıdır. İmamoğlu’na CHP’ye yazık olmadı; demokrasimize, hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne, güzel ülkemize yazık oluyor. Seçmenin oyunun namusu ayaklar altına alınmıştır.

Artık vatandaşımızın, seçmenin adalete ve yargıya güveni kalmamıştır. Yenilenmesi söz konusu İskenderun Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi dahil hiçbir genel ve yerel seçimin dürüstlük içinde yapılacağına dair güven kalmamıştır. Sorun İmamoğlu ve Belediye seçimini çoktan aşmış demokrasi ve hukuk devleti ve bağımsız yargı sorunu olmuştur. Partimiz bu hak gaspına ve demokrasi cinayetine karşı çok şiddetli bir tepki vermek zorundadır. Artık “Hattı Müdafaa Yoktur Sath-ı Müdafaa Vardır. Bu Satıh, Sadece İstanbul Değil, Bütün Vatandır.”

Hukuk katliamına, adaletin gırtlaklanmasına karşı erken genel seçim dahil her meşru yol dirençle ve yüreklice seslendirilmelidir. Hepimize geçmiş olsun. Ülkemizde iktidara sahip olanlar, gaflet, dalalet ve hıyanet içindedirler. Hep birlikte direneceğiz başaracağız” şeklinde konuştu.

“Seçmen, Oyunu Çöpe Atanlardan Hesap Sormaya Hazırdır”

Yargıyı katledenlere karşı sonuna kadar direnip mücadele edeceklerini vurgulayan Mansuroğlu; “Düşünce ve ifade özgürlüğüne saygımız sonsuzdur. Yenilenecek seçimi iktidarın çizdiği projeye uymak ve teslimiyet olarak nitelemek demokrasi mücadelemiz açısından sakıncalıdır. CHP’nin özünde direniş ve mücadele vardır; teslimiyet yoktur. Boynunda idam fermanı ile kurtuluş mücadelesi yapan Kurucumuz Mustafa Kemal gibi davranıp iç ve dış iş birlikçilere, yargıyı katledenlere karşı sonuna kadar direnip mücadele etmeliyiz.

Seçmen, oyunu çöpe atanlardan hesap sormaya hazırdır. 31 Mart’ta AKP adayına oy vermeyen bütün seçmenleri demokrasi ve hukuk bayrağı altında toplanmaya ve zulme karşı direnmeye çağırıyoruz. Yenilenecek seçimde başarı, demokrasimiz için bir kilometre taşı olacak ve AKP zulmünün sonu olacaktır. Yolumuz açık olsun. başarı, ona inananların olacaktır.

Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır. Başarı ona inananların olacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.