Berfin’in yüzü gülsün!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

15 Ocak 2019’da Asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek için “Gülüşü solmasın, birlikte güçlüyüz şiarıyla “kamuoyu oluşturmak ve kampanya yapmak adına başlattılan çalışmalalr olumlu sonuç veriyor.

Berfin’in eski sağlığına kavuşması için çeşitli kampanyalar düzenleyen İskenderun Kadın Platformu  gelişmelerle ilgili olarak açoklama yaptı. İskenderun Kadın Platformu  Sözcüsü Av.Mehtap Sert ve platform üyesi kadınların yaptığı açıklamada çabaların nihayet sonuç vermeye başladığını açıkladı. Av. Mehtap Sert, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İskenderun Kaymakamlığının desteğiyle toplanan belgel Hatay Valiliğinde  işleme alınmıştır. Bürokratik belgeler tamamlanmış olup kampanya için sağlık bakanlığının görüşü beklenmektedir. Onay sonrası hesap numarası ilan edilecektir.  Bu konuda Hatay CHP milletvekili sayın Serkan Topal’ın birebir katkısı içinde teşekkür ediyoruz.

Sosyal medya üzerinden yaptığımız bilgilendirmeden dolayı sağlık bakanlığı tarafımıza ulaşmıştır. Berfin’in Ankara Şehir Hastanesinde tedavi olmayı kabul etmesi durumunda masrafları karşılamayı taahhüt etmiştir. Ancak hastane tarafından kök hücre tedavisi yapılmamaktadır. İyileşmiş bir yüz mü iyileşmiş yaralar mı anlamında bir tercih yapılması durumunda; tabiki 18 yaşında hayatın başında bir genç kardeşimizin  yaşamını devam ettirmesi tercihimizdir. Sağlıklı bir birey olması için sosyal devlete düşen koşullarına mecbur kılmak değil , en iyi seçenek olanın yapılmasını sağlamaktır. Bu açıdan üzeremize düşeni yapıp Ankara Şehir hastanesine Berfin’i götüreceğiz. Ancak aynaya tekrar bakmasını sağlayacak çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz . Sağlık Bakanlığından beklentimiz yaraların iyileştirilmesi değil yeni bir yüzdür. Çünkü erkek şiddetinin haklı bir karşılık bularak Berfin’in toplumdan soyutlanmısını istemiyoruz.

Berfin şu anda göz kapaklarından bir ameliyat oldu. Adana şehir Hastanesinde. Değerleri daha iyi durumda . Cuma günü kontrolleri yapılacak. Gözle ilgili durum netleşecek. Göz tedavisi içinde ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.  Dün olduğu gibi bu günde şiddetin karşısında Berfin in yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.