Worldrun Koşusu Arsuz’da Düzenledi… 

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Omurilik Felçlileri için tüm dünyada aynı saatte düzenlenen worldrun koşusunun  bir etabı Arsuz’da düzenlendi. Arsuz koşusu, Dünya genelinde katılımın en yüksek olduğu 10’ncu lokasyon olarark kayıtlara geçti. Omurilik felçlileri yararına düzenlenen koşuya ilgi yoğun bir eşkilde gerçekleşti.

Dünyada 200 ayrı noktada aynı saatte başlayan koşu ülkemizde bugüne kadar sadece İzmir’de düzenlenmekte iken bu yıl Ankara İstanbul ve buna bir de Arsuz eklendi. Dünyada en çok katılım sağlanan  yerler arasında ilk 10 a arasına giren Arsuz ilçemizde etkinliğe katılım yoğundu. 192 sporcunun katıldığı koşuda koşunun tüm gelirleri omurilik felcilerine gönderilirken aynı zamanda bir farkındalık oluşturulmasını hedefleyen bir sosyal sorumluk projesi olarak gerçekleşti.

Arsuz Kaymakamlığı, Yükseliş Koleji ve Gençlik Merkezince ortaklaşa düzenlenen bu etkinlikte Arsuz Kaymakamı Musa Sarı Yükseliş Koleji Sahibi Nuri Üysen  de forma giyerek yarışa destek verdiler. Wings for Life World Run 2019’un Arsuz ayağına, Arsuz Kaymakamlığı, Yükseliş Koleji ve İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğü öncülük etti.

Pazar günü saat 14:00’te Madenli barınağı önünden başlayan etkinliğe katılım yoğundu ve katılanlar aynı zamanda hoş vakit geçirdiler. Kaymakam SARI  ve ÜYSEN  verdikleri mesajlarda bu yarışmaya katılanların hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiklerini, bu farkındalığın oluşturulmasına katkı sunduklarını ve yarışmanın kaybedeninın olmadığını belirttiler.
Yarışma sonunda erkek ve bayan birincisine Kaymakam Musa SARI  ve Nuri ÜYSEN  tarafından kupaları takdim edildi.

Arsuz Madenli’de başlayan yarışta,  10.30 kilometre sonunda sanal yakalama aracına yakalanan beden eğitimi öğretmeni Selin Dikkaya kadınlarda, 19 kilometre sonunda yakalanan Yusuf Devecioğlu da erkeklerde birinciliği elde etti.

koşuda, bir bitiş çizgisi yoktu, bunun yerine yarışmacılar yan yana sanal bir bitiş arabasının önünde kalmak için yarıştılar.

Wings for Life World Run tüm dünyanın aynı anda iyilik için koşmasını sağlayan bir organizasyon olduğunu söyleyen Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen, “Bir nevi tüm halkları, tüm inanışları, tek bir amaç için buluşturan ve birleştiren bir koşu. Bu sebeple de Hatay’a çok yakışan bir organizasyon oldu. Hepimizin, tüm dünyada bu koşuya ilgi gösterip katılanların sayesinde bu sayının artacağına, omurilik felcinin dünya üzerinden kalkacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem  “Bu koşuda yüzbinlerce insan; omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlayabilmek için dünyanın altı kıtasında aynı anda koşamayanlar için koştu. Biz eğitimciler, öğrencilerimizin daha iyi birer birey olmaları için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Güzel bir pazar gününde, Koşamayanlar için tüm dünya ile aynı anda, bizler de Hatay’ da koştuk. İskenderun Gençlik Merkezi ailesine güvenerek böyle bir organizasyona dahil eden herkese minnettarız” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.