Tarihi Meclis Binası Kültür Sanat Merkezi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

23 Haziran 1939’da Türkiye’ye katılma kararının alındığı Hatay Devleti Meclis binasının kullanımı büyük tepkiye neden olmuştu…

Bina, Mart 2009’da Kültür Merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştı. Daha sonra bu tarihi bina künefe salonu olarak hizmet vermeye başlamıştı. Şİmdi ise; Meclis Künefe ve Adalı Konağı’ 30 Milyon TL’lik bir bedel karşılığında satın alınarak kültür ve sanat merkezi olarak hizmet vermesi çalışma başlatıldı.

Meclis Künefe olarak hizmet veren tarihi eski Hatay Devleti Binası ile arkasındaki Adalı Konağı’nın mülk
sahipleri ile 30 Milyon TL’lik bir bedel karşılığında anlaştıklarını ve kamulaştırma kararı çıkardıklarını ifade ettikleri ifade edildi.

Sosyal ağlarda tartışma ve eleştiri konusu olan Hatay’ın Türkiye’ye katılma kararını veren Tarihi Meclis binasındaki “Cafe” görüntüsünün eleştirilmesine Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’dan olumlu bir adım gelmesinin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ve Hatay Miletvekili Hüseyin Yayman’ın tarihi binanın özüne uygun kullanılması için harekete geçmişti.

1927 yılında Fransız mimar Leon Benju tarafından sinema salonu olarak inşa edilen bina, Hatay Cumhuriyeti’nin Millet Meclisi’ne ev sahipliği yapmıştı. Bina, Mart 2009’da Kültür Merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.