Arsuzlular doğadan yana tavır koydu: Toplantı İptal!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kale Mahallesi’nde yapılmak istenen “Krom Ocağı Ve Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı Halkın Katılım Toplantısı”, halkın bu konu hakkında bilgilenmek istememesi üzerine Oturum Başkanı Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Kadir Özer tarafından iptal edildi. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, doğal yaşamı sekteye uğratacak her türlü duruma karşı olduklarını söyledi.

Arsuz Madencilik İnş. Nak. ve Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Krom Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı ile ilgili ÇED Toplantısına ilişkin Halkın Bilgilendirme Toplantısı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, önceki dönem Belediye Başkanı Nazım Culha, meclis üyeleri, İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, yöre halkının ve duyarlı vatandaşların tepkisi altında bilgilenmek istemedikleri gerekçesiyle yapılmadı.

 İÇKD Başkanı Nermin Yıldırım Kara; “Krom Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı ile ilgili ÇED Toplantısına ilişkin Halkın Bilgilendirme Toplantısı, kentin önde gelenleri ve duyarlı vatandaşların tepkisi altında bilgilenmek istemedikleri gerekçesiyle yapılmamıştır. Tutanaklara bu şekilde geçmiştir, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Mahalleliye destek veren Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Kale Mahallesi İlkokulu’nda gerçekleştirilmek istenen toplantıya katılarak halkın yanında yer aldı ve bu toplantının yapılmaması yönünde beyanda bulundu. Mevcutta bir tesisin zaten var olduğunu belirten Başkan Güven, bu tesisin genişletilmesi durumunda doğaya ve en çokta kale mahallesinde yaşayan halk başta olmak üzere tüm ilçe halkına zarar vereceğini belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.