Hatay Samandağ’da Paskalya Bayramı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan Hristiyan vatandaşlar “ Paskalya Bayramı” nı kutladı. Hz. İsa’nın diriliş günü olarak kutlanan Paskalya Bayramı, Vakıflı Mahallesi’ndeki Meryem Ana Kilisesi’nde ayinlerle kutlandı.

21 Nisan Pazar günü Meryem Ana Kilisesi’nde yapılan kutlamaya Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Garnizon Komutanı Binbaşı Emrah Nergiz, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Vakıflı Mahalle Muhtarı Berç Karton ve çok sayıda Hristiyan vatandaş katıldı.

Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramını kutlayan Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, birlik, beraberlik ve manevi değerlere vurgu yaptı.

Başkan Eryılmaz açıklamasında; “  Bugün Vakıflı Mahallemizde Ermeni Cemaatinin Paskalya Bayramını kutladık. Bir kez daha Ermeni Cemaatinin Paskalya Bayramını kutluyor, bayramın ülkemize ve bölgemize barış ve huzur getirmesini diliyorum. Huzurumuz, birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” İfadelerine yer verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.