Avrupa Birliği Delegasyon Başkanı Christian Berger ve AB heyeti Valilik ziyaretinde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Vali Vekili  Nursal Çakıroğlu, AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Christian Berger ve beraberindeki AB Büyükelçilerini konuk etti. Hatay Vali Vekili  Nursal Çakıroğlu, Avrupa Birliği Delegasyon Başkanı Christian Berger ve AB üyesi 25 ülkenin büyükelçilerini kabul etti.

Hatay’ın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, üç semavi dinin mensuplarının bir arada huzur ve barış içinde yaşadığı kadim kent Hatay’da sizleri ağırlamaktan memnunuz” diyen 15 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 10.30’da Valilik Tayfur Sökmen toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Vali Vekili Çakıroğlu, Hatay’ın tarihi ve kültürü hakkında bilgiler veren Çakıroğlu, binlerce yıldır, Türk, Kürt, Arap, Hristiyan ve her türlü inanca sahip insanların kentte kardeşlik içerisinde yaşadığını kaydetti.

 “Hatay’ın, sınırın öte tarafında yaşanan çatışmalar ve kriz sebebiyle yaşadığı sorunlarla ilgileniyoruz”

Hatay’ın tarihi ve kültürü hakkında bilgiler veren Çakıroğlu, binlerce yıldır, Türk, Kürt, Arap, Hristiyan ve her türlü inanca sahip insanların kentte kardeşlik içerisinde yaşadığını kaydetti. Christian Berger ise kabullerinden ve gösterilen misafirperverlikten dolayı Çakıroğlu’na teşekkür etti.

“Hatay’ın, sınırın öte tarafında yaşanan çatışmalar ve kriz sebebiyle yaşadığı sorunlarla ilgileniyoruz”  AB Delegasyon Başkanı Christian Berger, sorunların çözüm noktası ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

AB Delegasyon Başkanı Christian Berger ise Vali Vekili Çakıroğlu’na nazik kabulünden dolayı teşekkür ederek Hatay’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.