Hatay Valisi Rahmi Doğan Turizim Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Kıtaların birleştiği, üç yanının denizlerle çevrildiği, dört mevsimin bir arada yaşandığı, binlerce yıllık tarihi mirastan süzülen kültürel birikim ve bunun ışığında gelişen Türk mutfağı ile medeniyetlerin buluştuğu bu coğrafyada yer alan Türkiye’nin turizm potansiyeli, bugün en önemli kaynaklarımızdan biri haline gelmiştir.

Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıklarımızı koruma kullanma dengesi içinde turizme kazandırmak amacıyla 1976 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası “Turizm Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Hatay sahip olduğu medeniyet birikimi, tarihi zenginliğe sahip eserleri, çeşitli inanç ve kültürlerin kesişme noktası olması yönüyle adeta bir açık hava müzesidir. Ayrıca pırıl pırıl sahilleri ve gastronomi şehri olması yönüyle de ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Hatay’da turizmin dört mevsime yayılması, çeşitlendirilmesi, geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir.

İlimizin turizmde hak ettiği konuma ulaşması için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm paydaşlar ile büyük bir gayretle iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu düşüncelerle, Turizm Haftası’nda 2019 yılının İlimiz turizmi açısından başarılı bir yıl olmasını ve turizm haftası boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin bu başarıya önemli katkılar sağlamasını diler ve bütün Hataylı vatandaşlarımızın Turizm Haftası’nı kutlarım.”

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.