“KALBİNİZİ KORUMAK VE SAĞLIKLI YAŞAMAK ELİNİZDE”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

‘12- 18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası’ nedeniyle açıklamada bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cevat Tanalp, kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerinin düzeltilmesiyle, bu hastalıkların önlenebileceğini ifade etti.

“Sigaradan uzak durun”

Kalp ve damar hastalığı riskini en aza indirgemek için neler yapılabileceği hakkında açıklamada bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cevat Tanalp, “Türkiye’de ve tüm dünyada ölüm nedenlerinin başında kalp ve damar hastalıkları gelmektedir. Diyabet, hipertansiyon, tütün ürünleri, kolesterol ve obezite, kalp sağlığını tehdit eden en önemli unsurlardır. Kalp ve damar hastalıklarını, bu risk faktörlerini kontrol altına alarak büyük ölçüde önleyebilmekteyiz. Kalp sağlığınızı korumak için; sağlıklı ve düzenli beslenin, sigaradan uzak durun, hareket edin, vücut ağırlığınızı koruyun, kan değer ölçümlerinizi ve düzenli kontrollerinizi yaptırın. Unutmayın ki; kalbinizi korumak ve sağlıklı yaşamak sizin elinizde… Tüm vatandaşlarımızın Kalp Sağlığı Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.