AKİB ‘in akreditif eğitimine ihracatçılardan büyük ilgi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve Adana Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen, ihracatçılar için önem arz eden ve 2 gün süren  “Akreditif Eğitimi” adlı programa katılım yoğun oldu.

Çoğunluğu Adana ve Mersin çevresinden olan ihracatçıların ve firmaların dış ticaretle ilgili bölümlerinde çalışanların yer aldığı 85 katılımcı; “Genel olarak ödeme yöntemleri ve Akreditifin tanımı, Ödeme yöntemleri ve Akreditifin Global ve ülke ticaretindeki yeri, Akreditif ile ilgili ICC Kuralları (UCP 600 ve ISBP 745) hakkında bilgilendirme, Akreditifin avantaj ve dezavantajları, riskleri, teknik yapısı, düzenlenmesi, ibraz ve inceleme süreci, Akreditif metin analizi (MT 700 ve MT710), Akreditif belgeleri (Finansal, ticari, taşıma ve sigorta belgeleri), Akreditif Rezerv konuları, Akreditifle ile ilgili ICC görüşlerinden örnekler, Akreditif ile ilgili sahtecilik/dolandırıcılık örnekleri, Akreditif uygulamasında karşılaşılan kavramlar ve durumlar ve genel olarak Akreditif  türleri” hakkında detaylı eğitim aldı.

Akreditif Ödeme Yöntemi ile ilgili tüm detayların Dış Ticaret Uzmanı Abdurrahman Özalp tarafından anlatıldığı ve İhracatçıların Ödeme Yöntemleri hakkındaki sorularına da cevaplar sunulduğu eğitim, katılımcıların katılım belgelerini almasıyla sona erdi.

Programı eğitimci gözüyle değerlendiren Abdurrahman Özalp “Bu eğitimimizin amacı mümkün olduğu kadar akreditifin doğru kullanılmasını sağlamak, önemli rezerv konularını göstermek, farkındalığı sağlamak, rezerv oranını düşürmek ve akreditifin gücünün ticari hayatta devam etmesini sağlamak için bu bilinci oluşturmak ve eksikleri gidermekti. Bunu uyguladığımız program ile sağladığımızı düşünüyoruz. Program kapsamında; Dünya ticaretinde akreditif ve diğer ödeme yöntemlerinin yeri, ticaretin kuralları, ICC ve ICC’ nin komisyon ve uyuşmazlık mercileri hakkında bilgilendirme, Akreditifin işleyişi, risk konuları ve detaylı metin analizi yerine göre soru cevap ve uygulamadan örneklerle anlatıldı. İnteraktif katılım çok verimli geçen bir eğitim oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Eğitim ile ilgili açıklamada bulunan Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan V. Ali Can Yamanyılmaz ise, “Değerli Hocamızın kıymetli bilgilerini ihracatçılarımızla paylaştığı bu önemli eğitimi vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür eğitimlerin ülkemize ve firmalarımıza, ihracat olarak geri dönmesini diliyorum. Üyelerimize vereceğimiz bu tür hizmetler önümüzdeki dönemlerde de devam edecek” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.