Hatay koşamayanlar için koşmaya hazırlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için 5 Mayıs’ta tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run 2019’a Türkiye’de yine İzmir ev sahipliği yapacak. Fonladığı araştırmalar sayesinde bir omurilik felçlisinin yürümeye başladığı Wings for Life Vakfı’nın en özel organizasyonlarından biri için Hatay’da ise resmi App Run düzenlenecek. Koşunun duyurusu bugün Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem ve İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’in katılımıyla yapıldı.

Tüm dünyada omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla 5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Wings for Life World Run, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde ve Ford desteğiyle Türkiye’de İzmir’de koşulacak. Tüm dünyada 12 şehirde aynı anda başlayacak koşu, APP Run uygulaması sayesinde başka şehirlere de yayılıyor. Wings for life World Run’ın resmi APP Run koşularından biri de Hatay’da gerçekleştirilecek. Yükseliş Koleji’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek koşunun duyurusu ise bugün Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem ve İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’in katılımıyla gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile yapıldı.

2014 yılından beri tüm dünyada milyonlarca insanın omurilik felçlileri için aynı gün aynı saatte bir araya gelmesini sağlayan Wings for Life World Run’ın kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, “Bu koşuda yüzbinlerce insan; omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlayabilmek için dünyanın altı kıtasında aynı anda koşamayanlar için koşuyor. Biz eğitimciler, öğrencilerimizin daha iyi birer birey olmaları için çaba sarf ediyoruz. Bu Wings for Life World Run etkinliği de bizim öğrencilerimize, daha iyi birer birey olmaları için sunabileceğimiz en iyi örneklerden biri. Gelin 5 Mayıs’ta şehrimizde, Arsuz / Madenli Balıkçı Barınağı’ndan başlayarak tüm dünya ile aynı anda iyilik için, omurilik felçlileri için, koşamayanlar için; birlikte koşalım” dedi.

Hatay’ın ‘Medeniyetler Bahçesi’ olduğunun altını çizen İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ise “Wings for Life World Run tüm dünyanın aynı anda iyilik için koşmasını sağlayan bir organizasyon. Bir nevi tüm halkları, tüm inanışları, tek bir amaç için buluşturan ve birleştiren bir koşu. Bu sebeple de Hatay’a çok yakışan bir organizasyon. Wings for Life World Run’ın amacı gibi formatı da çok özel. Başlangıç çizgisi mevcut ancak bitiş çizgisi olmayan bir koşu. Yani iyiliğin yayılması için sporu kullanan, iyiliğin yayılması için başlangıcı gösteren ama bitiş çizgisi sunmayan bir koşu. Bu koşu sayesinde bir kişi desteksiz ilk adımlarını atmayı başardı. Hepimizin, tüm dünyada bu koşuya ilgi gösterip katılanların sayesinde bu sayının artacağına, omurilik felcinin dünya üzerinden kalkacağına yürekten inanıyorum. 5 Mayıs’ta herkesi; koşamayan dostlarımız yeniden koşabilsin diye adım atmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.