Ekinci ailesi Yasta: Mustafa Ekinci hakkın rahmetine kavuştu

Published on:  /   1 Yorum

İskenderun OSB içerisinde faaliyet gösteren Ekinciler Demir Çelik işletmecisi Ekinci ailesinin büyüğü Recep Ekinci’nin ağabeyi “Akıl büyüğümüz” diye anılan Mustafa Ekinci  İstanbul’da hakkın rahmetine kavuştu. Merhum Ekinci dün İstanbul’da Sahra-i Cedid Camii’nde öğle Namazı’na müteakip kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları arasında toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Recep Ekinci, ağabeyinin vefatının ardından kaleme aldığı duygularını şu ifadelerle dile getirdi:
“Dün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından yaşadığı duyguları şu sözlerle ifade etti:

“Mustafa Ekinci Ceyhan ın Kurtkulağı köyünde 1960 yıllarında üniversite tahsili yapma imkanı bulan ilk kişidir.Vesile olansa Amcam Ali Ekinci dir.
Benim Okumama vesile olansa Ağbim Mustafa Ekinci ve Eşi Fatma yengemdir.
Kardeşlerimin köyden ayrılıp, kendilerine yeni hayat kurmasının dağlayan Ağbim Mustsfa Ekinci dir. Vesile olansa Ekinciler ailesinin akıl büyüğü Rahmetli Orhan Ekinci dir.
Her ailede Ali Ekinci, Orhan Ekinci ve Mustafa Ekinci gibi akıl büyüğü liderler çıkar. Ve O Ailenin Kaderini yeniden dizayn (şekillendirir) ederler.
Bu olgular o ailenin yaşam tarzını, hayat standardını ve yeni nesillerin ahlaki kültürel yapılaşmasını (sağlıklı evliliklerle) stabil hale getirir.
Dün Merhum Mustafa Ekinci nin cenaze merasiminde  sosyo-ekonomik yaşam felsefesinin en gerçekçi görüntüsünü bir kere daha yaşadım.
İnsanı mutlu eden gurur duyduğu en önemli oluşum aileleri ve ülkeleridir.
Temenim odur ki; Bu yaşam felsefesini benimsemiş daha çok aileler ve onların meydana getirdiği Türk milletimiz olsun.”

Kategori:

1 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.