ÇYDD: “Bin Çiçek açsın bin fidan yeşersin” deyip kütüphane kurdu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ÇYDD İskenderun Şubesi Gülşen Toksöz Kütüphanesi açıldı. Zeynel Vidat Kırmızıoğlu İlkokulu’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan ÇYDD İskenderun Şb. Bşk. Emine Kurbal, Kitaplık ve kütüphane kurmak isteyen devlet okullarına kitaplık kurduklarını belirtti.

Milli Eğitim ile kitaplık ve kütüphane kurmak için kurum ile sözleşme imzaladıklarını da ifade eden Kurbal, bağışçının adını vermek süretiyle çalışma yapabileceklerini anlattı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Milli Eğitim Müdürü  Ramazan Dönmez, Okul Müdürü Adnan Topal, Müdür Yardımcısı Derya Kına, bağışçı Dr. Nazife Bilen ve davetlilerin hazır bulunduğu hazır bulunduğu açılışta konuşan ÇYDD İskenderun Şb. Bşk. Emine Kurbal, şunları söyledi: 

Kaymakamımız, sevgili konuklar; bizler ÇYDD olarak Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek amacıyla yola çıktık. Çağdaş eğitim yoluyla çağdaş bireylerle çağdaş topluma ulaşmak için gönüllüler ordusu olarak umutla, heyecanla yolumuza devam ediyoruz.
ÇYDD, Türkiye genelinde 110 şubesiyle yüreğinde insan ve ülke sevgisi olan binlerce üye, gönüllü, burs veren ve destekçileriyle 30 yıldır toplumumuza karşılık beklemeksizin hizmet etmektedir.
Bağışçılarımız en büyük destekçilerimizdir.
ÇYDD sorunun değil çözümün parçası olmayı ilke edinip çağdaş eğitim için projeler geliştirmektedir.
Burs projelerimizle orta öğretimde okuyan kız öğrencilere ve ünivetsitelerde okuyan gençlere ulaşmaktayız.
“Bir Işık ta Siz Yakın” projemizle eğitimde cinsiyet ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla bu güne kadar ülke genelinde 30500 üniversite öğrencisine burs verdik.
“Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak” projemizle eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurumsal ve bireysel desteklerle bu güne kadar ülke genelinde 74000 kız öğrenciye burs verdik.
ÇYDD İskenderun Şubesi olarak 25. yılımızdayız. Bu süre içinde yüzlerce ortaöğretim ve üniversite öğrencisine destek verdik.
Okul öncesi eğitimin önemini bilerek Anaokulları ve Oyun Parkları projemizle bölgemizde (bir tanesi de bu okulda olmak üzere) 10 ANASINIFI ve 4 OYUN PARKI açtık.
Bugün burada birlikte olmamızın nedeni de “Bin Çiçek Açsın Bin Fikir Yeşersin” projemizle okulumuza kütüphane kurmaktır. Bu proje ile ülke genelinde bu güne kadar tam donanımlı 30 kütüphane kurulmuştu.
“ÇYDD İskenderun Şubesi Gülşen Toksöz Kütüphanesi” ile 31. Kütüphanemiz de kurulmuş oldu.
Sevgili bağışçımız, güzel insan Dr Nazife Bilen ile birlikte okulumuzun öğrencilerinin kitaplarla buluşmalarını hedefledik. Sevgili çocuklar; bu kitaplar hayallerinizi, bilgilerinizi geliştirecek, çoğaltacak ve çağdaş bireyler olma yolunda geleceğinize yön verecektir.
Sevgili Gülşen Toksöz’ü rahmetle anıyoruz, ışıklar içinde uyusun
Siz sevgili öğrencilerimize destek vermek amacıyla; başta Dr Nazife Bilen’e, kütüphanemize kitap desteği veren Bahçeşehir Koleji’ne ve tüm diğer destekçilerimize çok teşekkür ediyorum.
Bize bu fırsatı veren okul Müdürümüz Adnan beye, Müdür Yardımcımız Derya hanıma, Hatice ve Mithat öğretmenlerimize ve her an yardımlarımıza koşan okul hizmetlilerine ÇYDD İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Kütüphanemizde Binlerce Çiçek Açsın, Binlerce Fikir Yeşersin.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.