SAMANDAĞ BELEDİYESİ’NDEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Saamndağ Belediyesi, 2 Nisan Otizm Günü ile ilgil bir açıklamada bulundu.

Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamada;  “ 2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Otizm bir hastalık değil, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunudur.

Otizmli çocukların topluma kazandırması için erken tanı çok önemlidir. Bu açıdan erken teşhisle birlikte verilecek özel eğitim onları toplumsal hayata kazandıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle düzenlenecek etkinliklerin, otistik çocuklarımızın yaşamlarına katkı sağlamasını diliyor, çocuklarımızı en samimi duygularla kucaklıyor, ailelerine ve onlar için fedakârlık gösteren eğitimcilerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verildi

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.