Bu gün sandık başındayız

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye bugün sandık başına gidiyor. 58 milyon civarında seçmen 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla oy kullanacak.

Hatay’da 3415 sandıkta 1 milyon 67 bin 817 kişi sandığa gidiyor. 19 seyyar sandıkta 361 seyyar seçmen oy kullanacak. 899 Tutuklu ve hükümlü 19 sandıkta oy kullanacak.

Fatih Tosyalı Şükrü Kanadlı da oy kullanıyor

Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı yarın sabah saat 09:30’da Pirireis Mahallesi’ndeki Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu’nda oyunu kullanacak.

Mete Aslan Mursaloglu lisesinde

Demokrat Parti Iskenderun ittifakın belediye başkan adayı Mete Aslan oyunu saat 10:30-11:00 arası Şemsettin Mursaloglu lisesinde kullanacak.

Şahutoğlu Şükrü Kanatlı’da

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu, saat 08:30’da Pirireis Mahallesi’ndeki Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu’nda oyunu kullanacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi HBB Adayı İbrahim Güler, İl Başkanı, İl Kadın Kolları Başkanı ve İlçe Başkanı bu gün saat 11:00′ da Antakya İlkokulunun da oyunu kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) her seçim döneminde olduğu gibi seçim yasaklarını açıkladı. Vatandaşlar tarafından en fazla merak edilen konulardan bir tanesi de alkol yasağı oldu.

Seçim günü alkol yasağı ne kadar sürecek? Alkol yasağı saat kaçta başlayacak kaçta bitecek? İşte detaylar…

YEREL SEÇİMLERDE ALKOL YASAĞI

YSK tarafından yapılan açıklama çerçevesinde seçim günü saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

Oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak, eğlence yeri niteliğindeki lokanta ve restoranlarda yalnız yemek verilebilecek.

SEÇİM GÜNÜ KAFELER VE RESTORANLAR KAPALI MI?

31 Mart Yerel Seçimlerinde oy verme işlemi yurdun doğusunda saat 07.00’de başlayıp 16.00’da sona erecek. Batı illerinde ise oy verme işlemi saat 08.00’de başlayıp, saat 17.00’de sona erecek.

Dolayısıyla seçim günü; kahvehane, kıraathane ve internet kafeler doğu illerinde saat 07.00-16.00, batı illerinde ise saat 08.00–17.00 arasında kapalı olacak.

Ayrıca seçim günü sabah saat 06:00’dan gece saat 24:00’e kadar alkollü içki satılmayacak ve servis edilmeyecek. Eğlence yeri niteliğindeki lokanta ve restoranlarda yalnız yemek verilebilecek. Alkol satışı ve servisi gece saat 24.00’e kadar yasak olacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.