Arsuz’a Baharı Getirdiler

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediyesi tarafından, Akçalı Mahallesi Taziye Evi ve Çok Amaçlı Salonda “Ğid Sabatağş (17 Mart) Bahar Bayramı Kahvaltı Programı” düzenlendi.


Baharın gelişini Simgeleyen Ğid Sabatağş Bahar Bayramı kahvaltısına, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Jandarma Komutan Vekili Tahir Şensoy, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, Birim Müdürleri, Sivil Tolum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve bölge halkı katıldı. Bu bayramların barışı ve huzuru simgelediğini belirten Başkan Nazım Culha, “Bugün bahar bayramı. Geleneksel, bölgesel adı ile Ğiyt Sabatağş (17 Mart) Bahar Bayramı. Farklı bölgelerde Nevruz diye söylenir. Hepsi bir bahar bayramıdır. Baharın gelişini müjdeleyen bayramlardır. Ben bu bağlamda bütün dilleri ile bayramınız kutlu olsun diyorum. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren bu bölgenin farklılıklarını, kültürel zenginliklerini, kardeşliğini, barışını hep ön planda tuttuk. Ve buna çok dikkat ettik. Zaten bu coğrafyada bunlar vardı. Biz sadece mevcudun ve mevcut kültürünün önünde eğildik. Bu kültürü koruduk. Her bölgenin, her rengin, her kültürün burada tarihsel bir süreci var. Bu süreç içerisinde aynı şekilde yaşanabilmesi için, kutlanabilmesi için azami dikkati ve gayreti gösterdik. Artık mahallelerimizde böyle güzel salonlarımız var. Çok şükür artık her mahallemizde böyle çok amaçlı salonlarımız var. Bu kültürel etkinliklerimizi ve her türlü etkinliklerimizi yapabilecek düzeyde bir salonumuz. Ben bu bayramın başta ilçemize, ilimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu kahvaltımıza teşrifinizden dolayı teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum,” şeklinde konuştu.
Bayramların birlik ve beraberliği perçinlendiğini vurgulayan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ Unutulmaya yüz tutmuş değerlerin hatırlandığı, küskünlerin barıştığı, büyük küçük herkesin bir araya geldiği, birleşme, kaynaşma, barış ve huzurun simgesi, en güzel geleneklerimizden birisidir. Bu güzel organizasyonu tertiplerinden dolayı başta Belediye Başkanımıza ve ekibine, emeği geçen herkese şahsim ve siz misafirlerimizin adına ayrıca teşekkür ediyorum. Hava muhalefetine rağmen panayır alanına çok ilgi var. Bu bayram çeşitli mahallelerimizde büyük bir ilgi ile kutlanıyor. Bunların bu güzelliği ile yaşatılmasından, katkılarınızdan dolayı siz değerli halkımıza tekrardan özel teşekkür ediyorum. Çünkü bayramların yaşatılması gerektiğine inanıyoruz. Onun için bu kahvaltıya teşriflerinizden, bu bayramın ilçemizde en iyi şekilde yaşatılıyor olmasından dolayı şahsım ve bütün ilçemiz adına teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
Bu bayram bu bölgede uzun yıllardır kutlandığını söyleyen CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, “Tabi resmi bayram olmadığı için herhangi bir tatil yok. Onunla alakalı herhangi bir devlet organizasyonu olmuyor. Halkın, kanaat önderlerinin, burada yaşayan vatandaşların çabası ve bu bayrama sahip çıkmasıyla, eskisi kadar olmasa bile yine coşku ile kutlanmaya devam ediliyor. Buraya gelen ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Bayramınızı bir kez daha kutluyor, saygılar sunuyorum,” dedi.
Akçalı Mahallesi Taziye Evi ve Çok Amaçlı Salonda düzenlenen kahvaltı programında protokol üyeleri yumurtaları tokuştururken renkli görüntüler oluşturdu. Ardından etkinlik alanı gezilerek hem halk hem de esnaflarla bayramlaşma gerçekleşti.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.