Mesleki Yeterlilik Sınavları bölgede yapılacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2015 yılından itibaren bir çok meslek dalında zorunlu olan ve Haziran ayından itibaren güzelllik sektöründe de zorunlu olması beklenen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları artık bölgemizde de yapılacak.

TESK-MESYEM Belgelendirme Müdürü Yıldız Özcan ile işbirliği protokolü imzalayan Coşkun & Meral Kuaför Meral Güzellik Salonu işletmecisi Meral Karpuz, bölgemizde Mesleki Yeterlilik Sınavları yapilabileceğini açıkladı.

Ustalık belgesi almanın kolaylaştırıldığını anımsatan Meral Karpuz, “Tecrübemizi MEB onaylı kursumuzda gençlerimize aktarırken aynı zamanda Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmaları imkanı da tanınacaktır. Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan gençlerimiz de Ustalık Sınavlarına katılmaya hak kazanacaktır. Bilindiği üzere ustalık belgesi sahibi olmak için Çıraklık Eğitim Merkezine 4 yıl devam etmek gerekiyor. Ancak yeni yayımlanan yönerge ile 22 yaşını dolduran gençlerimiz için Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olanların doğrudan Ustalık Sınavlarına katılabileceklerini soyleyen Meral Karpuz “Gençlerimizi ve belgesi olmayan tüm sektör çalışanlarının eğitimlerimize ve sınavlarımıza katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.