SARI ZEYBEKLER’den Nardüzü Kent Meydanı’nda Atatürk Sergisi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında ikinci sergisini az bilinen Atatürk fotoğraflarından oluşan 50 fotoğrafla Arsuz ilçesi Nardüzü Kent Meydanı’nda bir açık hava sergisini daha halkla buluşturdu.

Sergi açılışında bir konuşma yapan SZD Genel Başkanı Nevzat Kurt, “Kurtuluş mücadelemizin 100. Yılını kutladığımız 2019 yılında yoğun bir etkinlik proğramı hazırladık. Bu proğramlar doğrultusunda ilkini 18 Mart’ta İskenderun Belediye Sergi Salonu’nda açtığımız ve 29 Mart Cuma günüğne kadar açık kalacak ‘SON KALE ÇANAKKALE’ fotoğraf sergimizin ardından bugün de Nardüzü Kent Meydanı’nda ‘Az Bilinen Atatürk Fotoğrafları’  sergimizi açmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Sergimizi SZD Yönetim Kurulu üyemiz ve aynı zamanda Nardüzü Mahallesi Muftar adayı Neslihan Dokumacı’ya destek amaçlı açtık. Her mahalleye mutlaka bir bayan elinin değmesi gerektiğini düşünüyorum ve kendisine herkesin huzurda başarılar diliyorum.”

Nardüzü Muhtar Adayı Neslihan Dokumacı da yaptığı konuşmada, Sergiye katılan 7’den 70’e herkese ayrı ayrı teşekkürü bir borç bildiğini ifade ederek şunları söyledi :

“Nardüzü mahallemiz Arsuz’un en nezih mahallelerinden biridir. Mahallemizin eksikliklerini belirlemek adına yaklaşık 2 aydır ev ev dolaşarak fikir alışverişinde bulunuyorum. Bu istişareler neticesinde Nardüzü’nde çok fazla eksikliklerin olduğunu tespit etmiş bulunmaktayım. Muhtar olarak seçildiğim takdirde bu eksiklikleri en kısa zamanda gidereceğim. Bunu siz değerli Nardüzü Mahallesi sakinleriyle beraber, elele, gönül gönüle yapacağım.

Bugün Nardüzü Kent Meydanı için tarihi bir gündür. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün az bilinen fotoğraflarından oluşan sergimizi siz değerli halkımızla buluşturmaktan çok mutluyum. Kent Meydanında açılan ilk sergiye ev sahipliği yapmak benim için bir onurdur. Bu vesile ile bana destek veren başta Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt’a, genel başkan yardımcısı Mehmet Bilen’e, bu mücadelemde beni yalnız bırakmayan çok değerli aileme, dost ve akrabalarıma ve bilhassa siz saygıdeğer Nardüzü halkına sonsuz teşekkür ediyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.