“Ekonomik kriz pazar esnafını ve vatandaşı derinden etkilemiş”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Vatan Partisi Hatay büyükşehir belediye başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, Samandağ belediye başkan adayı Fuat Terzi, Defne belediye başkan adayı Leyla Erk ve meclis üyesi adayları Hatay’ın Samandağ ilçesi bölgesel nitelikte Pazar yerinde seçim çalışmalarını yürüttüler.

Samandağ esnafı ve Samandağ pazarındaki çalışmalarda esnafın sorunlarını dinleyerek, Vatan Partisinin esnaf konusundaki projelerini anlattılar.

Özellikle Pazar esnafı, krizin yükünün çok ağır olduğunu ve artık evlerine ekmek götüremez durumda olduklarını anlattılar. Samandağ Pazar esnafı sebze ve meyve üretiminin büyük bölümünü kendileri ekmekte ve ektiklerini pazarda satış yapmaktadır.

Samandağ Pazar esnafı kadınlar ağırlıktadır. Küçük üretici tarlasında ürettiği, maydanoz, marul, dometes, soğan gibi ürünleri pazarda satışını yapmaktadır.

Samandağ Pazar esnafının ekonomik kriz dışında, Samandağ pazarının çok kötü olduğunu, kapalı yer, tuvalet ve yolların bakımsızlığından şikayetçidir. Samandağ belediyesinin ve Hatay büyükşehir belediyesinin Pazarcı esnafına hizmet etmediğini belirtiyorlar. Belediyelerin ancak, kira almak için geldiklerini ifade ediyorlar. Seçim döneminde belediyelerin bu tutumlarını değerlendireceklerini söylüyorlar. “Belediyeler ancak oy zamanı bizi hatırlıyorlar. Seçimler bittikten sonra bizi bir daha hatırlamıyorlar” diyorlar.

Esnaf ve Pazar yeri çalışmalarından sonra Vatan Partisi büyükşehir belediye başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, esnafın ve vatandaşın ekonomik kriz derinden etkilediğini şöyle açıklamaktadır. “Samandağ’daki bölgenin en büyük pazarlarından birinde seçim çalışmamızı yaptık. Pazarcı esnafımız ile sohbet etme imkanı yakaladık. İnsanlar bir yandan alışveriş yapmakta, diğer yandan bizleri dinlediler. Vatandaşlarımızın alım gücünün çok düştüğüne şahit olduk, pazarcı esnafımızda bu krizin yükünün ağır olduğunu söylemekteler. Vatandaşın cebindeki para, yüksek fiyatlar yüzünden sebze, meyve ve giyim eşyası alamaz durumdadır. Biz bu durumda tek bir çıkış yolunun olduğunu düşünüyoruz, Pazar esnafımıza anlattığımızda onlarda bu düşüncelerimizi paylaştılar. Üretmeden bu işin çıkmaz olduğunu net şekilde gözüküyor. Pazar yerini gezerken ekonomik krizin ne kadar derin olduğunu gördük, üretim yapmadan bu sorunların çözümü olmadığını belirtelim.” Dedi.

Vatan Partisi Defne belediye başkan adayı Leyla Erk “Bende kadınlarımız ile sohbetler ettik. Anlattıklarımızın doğru olduğunu pazarcı esnafımızdan da duyduk. Pazarcı esnafımızdan destek gördük ve başarılar diliyorlar.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.