Orman haftasında İskenderun’daki Hükümlüler Ağaç Dikti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve İskenderun Orman İşletme Şefliği ile işbirliği yapılarak, yükümlü ve hükümlülerin katkılarıyla “sosyal sorumluluk, çevre duyarlılığı ve ağaçlandırmanın önemi” noktasında farkındalık oluşturmak amacıyla toplam 6000 fidan toprakla buluşturuluyor.


İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından kamu hizmeti cezası kapsamında infaz işlemlerine devam edilen yükümlülerin ve ayrıca Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülerin ağaçlandırma çalışmasında yer alması planlandı.
Projeyle ilgili tören İskenderun Orman İşletme Şefliği’nin tahsis ettiği alanda yapıldı. Törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kerem Bozdağ, İskenderun Hakimlerinden Nesrin Avcı, Mehmet Gökçe ve Semih Sezer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, Sahil Güvenlik Komutan vekili Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İskenderun Orman İşletme Sefi Mehmet Başaran, İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nihat Doğan ve İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger katıldı.
İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, “Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Mart 2019 tarihinden itibaren Orman Haftası süresince “Kamu Hizmeti Kapsamında Ağaçlandırma Projesi” kapsamında İskenderun Orman İşletme Şefliği ile iş birliği yapılarak ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılıkları arttırmak amacıyla İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğündeki hükümlüler ve İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğündeki yükümlülerin katılımıyla ilk etapta 500 adet fidan dikimini gerçekleştirdik. Bu projenin, yükümlü ve hükümlülere, tabiata ve çevreye sahip çıkma bilincini aşılayacağına inanıyorum. Proje, geleceğin dünyasında yaşayacak olan çocuklarımıza daha yeşil bir Türkiye bırakacak, yeşili koruyan, ağaçları seven bilinçli bir toplum oluşmasına katkı sağlayacaktır” dedi.


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise; “Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmesine dikkat çekmek maksadıyla 21 Mart, “Ormancılık Günü”, 21 Mart’ı içerisine alan hafta da “Orman Haftası” olarak kutlanmaktadır. Birçok canlı türünün doğal yaşam alanını oluşturan, erozyon oluşumuna ve sellere engel olan ormanlar, dünya nüfusunun hızla artması ve sanayileşmenin olumsuz etkisiyle tahribe uğraması da acı bir gerçektir. Bu durumun bilincinde olan bizler, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için her zaman olduğundan daha fazla ağaçlandırma yapmak hassasiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.