“Yapay Zekâ ile Belediye Yönetimi” çalışması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dijitalleşen dünyaya adapte olmak için Türkiye’de ilk defa Yapay Zekâ Destekli Belediyecilik çalışmalarına başlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili geliştirdikleri proje olan “Yapay Zekâ ile Belediye Yönetimi” çalışmalarını TED Hatay Koleji öğrencileriyle paylaşıldı.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da katılım sağladığı programda, bilişim teknolojilerinin gelişim süreci ve bu sürecin insanlar üzerindeki etkilerinden bahsedildi.

“BİREYLERİ TEKNOLOJİYLE BULUŞTURUP HAYATI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

Hızla oluşan dijitalleşme sürecini belediyeciliğe uyarlayarak yenilikçi adımlar atmak istediklerini TED Koleji öğrencileriyle paylaşan Başkan Savaş, yapay zekâ projesiyle vatandaşların sorunlarına daha hızlı çözüm üretebileceklerine inandığını aktardı.

Savaş sözlerinin devamında ise; “Her geçen gün gelişen teknolojiyi yakalayabilmek adına birtakım çalışmalar yapıyoruz. Çağın bize sunduğu imkânları kendi lehimize çevirmek için bir adım attık. Yapay zekâ ile belediyecilik projesini geliştirerek taze zihinlerle paylaşmak istedik. Sizin aracılığınızla da tüm şehrimize anlatmak istiyoruz. Yapay zekâ, bireyleri teknolojiyle buluşturup hayatı kolaylaştırıyor. Biz de Hatay’ın sorunlarını daha hızlı çözmek ve ihtiyaçların karşılanması noktasındaki süreci hızlandırmak amacıyla Yapay Zekâyla Belediyecilik projesini kentimize kazandırmak istedik. Kentimizde gördüğünüz eksiklikleri elektronik ortam ile belediyemize aktarabileceğiniz bir sistem kuracağız. Belediyeciliği teknolojiyle birleştirirken sizlerle birlikte şehri geleceğe taşıyacağız. Böylelikle hem istişare içerisinde olacağız hem de beklentilerinizi gerçekleştirmiş olacağız. Bu sayede şehrin gelişiminde sizler de katkı sahibi olabileceksiniz” açıklamalarında bulundu.

Başkan Savaş programın devamında ise öğrencilerden gelen soruları yanıtladı ve öğrencilere konuyla ilgili kitap hediye etti.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.