Yönden: “Yaşlılarımıza sevgi ve saygı insanlık görevimizdir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Toplumumuzda  sevgi, saygı, merhamet ve hoşgörü gibi duyguların geçmişten geldiğine dikkat çeken İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında; yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek insani görevimizdir” dedi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden 18-24 Mart yaşılar haftasını kutlama mesajıyla andı. Yönden;  ‘Dünden bugüne kültürümüzü, değerlerimizi, örf ve adetlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olan ve kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yön gösteren kıymetli büyüklerimiz, millet olma bilincinin tarih sayfalarını dolduran çınarlarımız olarak, kültür ve medeniyetimizin en değerli taşlarıyla süslenmiş baş tacımızdır.’ ifadesini kullandı.

İskenderun Kaymakamı mesajında ‘İnsanlar arası ilişkilerde en önemli ve temel faktör şüphesiz sevgi, saygı ve hoşgörüdür.  Ruhun gıdası olan sevgi ve güvenin temeli olan saygı ile toplumlar gelişmişlik noktasında önemli yol kat etmekte ve bu temel unsurlar çerçevesinde yaşanabilir bir ortam geliştirmektedirler. Özellikle Türk toplumunda sevgi, saygı, merhamet ve hoşgörü gibi duygular asırlar boyu sürmüş, Türk toplumlarının tarihin her sahnesinde yerlerini almalarında önemli bir görev üstlenmiştir’ diyerek insanlara ve Türk toplumuna sevgi, saygı, merhamet ve hoşgörü gibi duyguların önemini belirtti.

Mesajında insani değer ve duyguların önemini belirten İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Yaşlılarımızın hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermemiz, onların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görev olarak kabul edilmelidir ‘Bu duygu ve düşüncelerle; Bugünlerimizin mimarı olan saygıdeğer büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı en kalbi duygularımla kutluyor,  sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömürler diliyor, ellerinden hürmetle öpüyorum.’ diyerek mesajını sonlandırdı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.