Moldova ile bölge ekonomisi ve ülkeler arasındaki ticari faaliyetler masada

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Be İgorBolboceanu ve beraberindeki Heyet İTSO’yu ziyaret etti.  Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Be İgorBolboceanu Romanya’nın İskenderun  Fahri Konsolosu Faruk Rende, İş İnsanı Osman Tufan ve beraberindeki heyet İTSO’yu ziyaret ettiler.

Bölgemizin başarılı iş insanlarından  Osman Tufan’ın Moldova Fahri elçisi yapılabilmesi için girişimlerde bulunmak amacıyla çeşitli temaslarda bulunan Moldova heyeti arasında  Konsolos SorinPleşa ve Ticaret AteşesiCalinGheorghıta da yer aldı.

Moldova Heyetinin İTSO ziyaretinde ağırlıklı olarak bölge ekonomisi ve ülkeler arasındaki ticari faaliyetler hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Be İgorBolboceanu, ziyarette iki ülke arasındaki ticari ve kültürel  ilişkiler hakkında bilgiler vererek, İskenderun’un  önemli potansiyele sahip sanayi ve liman şehri olduğunu, bu potansiyellerin karşılıklı değerlendirilebileceğine vurgu yaptı.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İskenderun ve Körfezimiz özellikle Demir-Çelik, Filtre, Liman işletmeleri, Lojistik, Nakliye sektörü başta olmak üzere tarım, narenciye ve hizmet sektöründe önemli potansiyele sahiptir. Ülkeler arasındaki ikili görüşme ve iş bağlantıları ile bu potansiyellerin karşılıklı olarak değerlendirileceği kanısındayız. Zaten bizler İTSO olarak geçtiğimiz yıl Romanya ve bazı Avrupa ülkelerine ziyaretlerde bulunduk. Önümüzdeki dönemlerde de ziyaretler gerçekleştirebiliriz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Be İgorBolboceanu, ziyarette ayrıca İTSO Anı defterine de duygu ve düşüncelerini yazdı.

Ziyaret sonunda İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Be İgorBolboceanu’ya kahve ve fincandan oluşan plaketi takdim etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.