Mete Aslan: Kadınlar baş tacımız

Published on:  /   Yorum yapılmamış

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Atatürk Anıt alanında düzenlenen etkinlikte kalabalığa seslenen Mete Aslan, “Kadın deyince aklıma anne geliyor” dedi.

Kadınların dünyayı güzelleştirdiğini söyleyen Mete Aslan, “Kadınlarımızın hakkını ödeyemeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değer ve kadınlar hakkındaki düşünceleri bizim de yol göstericimiz” ifadesini kullandı.


Yamaç paraşütlerinin anıt alanına inmesinin de güzel bir görüntü oluşturduğu etkinlikte konuşan Aslan, “Bana seçim kazandıranlar da kadınlardı. Üç dönem kadınlarımızın sıkı çalışması, yanımda olması sebebiyle seçim kazandım. Ne zaman ki siz bana sırtınızı döndünüz seçim kaybettim. İşin şakası bir yana sizleri yanımda görmek istiyorum.

Çalışmalarımızda etkin rol oynamanızı ve siyasette daha aktif görevlerde yer almanızı istiyorum. İslamiyet’te kadının da yeri farklıdır. Sizlerin fedakarlıkları dünyayı güzelleştiriyor” dedi.

Etkinliğe katılan kadınlara karanfil veren Mete Aslan’a eşi Zübeyde Aslan’da eşlik etti.

Anıt alanındaki kalabalığın müzik eşliğinde halay çekmesi de güzel görüntülere sebep oldu. Belediye meclis üyelerinin erkek çoğunlukta olmasına da değinen Mete Aslan, “Belediye meclis üyesi adaylığı için kadınlarımızın ilgisi azdı. Başvurularda kadınlarımızın sayısı yetersizdi. Yine de bayan arkadaşlarımız listemizde var. Keşke daha fazla kadın başvurusu olsaydı. Lütfen hayatın her alanında olmaya devam edin. İş e siyaset dünyasında kadınların aktif olmasını istiyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.