Şahutoğlu kardeşliğimizi kimse bozamaz

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İskenderun Temsilciliğini ziyaret eden Şahutoğlu, HESOB Başkan Vekili Erol Akın ve esnaf oda başkanları tarafından karşılandı.


Sıcak ve samimi karşılamadan ötürü esnaf oda başkanlarına teşekkür eden Şahutoğlu, uzun zamandır sürdürdükleri çalışmalarda esnaflarla pek çok kez bir araya geldiklerini ve esnafın sıkıntılarını çok iyi gözlemlediklerini ifade ederek; “Hiçbir makam, hiçbir koltuk, hiçbir gelecek beklentisi bizim birliğimizin, barışımızın, kardeşliğimizin önüne geçmez, geçmeyecektir. Bu hassasiyetle davranıyoruz. Uzun bir zamandır saha çalışmaları yapıyoruz. Bu saha çalışmalarında esnaf kesimimizin tamamı ile istişare etme, onları ziyaret etme şansını yakaladık. Ancak ne yazık ki gezdiğimiz her yerde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunların vatandaşımızı, esnafımızı bunalttığını, ciddi bir sıkıntı içerisinde yer aldıklarını gördük. Esnafımızın da çok önemli bir kısmının kepenklerinin kapalı olduğunu gözlemledik. Bu bizi gerçekten üzdü. Hem pazarda hem de esnaf gezilerinde karşılaştığımız en önemli sıkıntıların başında hiç kuşkusuz ki ekonomik verilerin kötü gidişatı, hayat pahalılığı ve ne yazık ki bunun körüklediği işsizlik yer alıyor. Bunun için bu şehre gerçekten bir şeyler yapmak gerekiyor.
Körfez Savaşı’na kadar ki süreçte ekonomisi Türkiye’nin en canlı, en hareketli, esnaf ve vatandaşlarımızın, hem gelir anlamında hem sosyal ve kültürel hayat anlamında mutlu bir hayat sürdüğü bir şehirdi. Ama uzun yıllardır bu şehir ne yazık ki üzerine adeta ölü toprağı serilmiş ve insanlarımızın mutsuz, gençlerimizin geleceğinden umutsuz olduğu bir atmosfere döndü. Bunu hak etmiyoruz. Ekonomi ve esnaf ciddi manada sorunlu, işsizlik almış başını gidiyor. Burada yeni istihdam alanları yaratabilmek için mutlak suretle yatırıma ihtiyacımız var. Bu yatırımlar için mutlak suretle güçlü bir işbirliğinin bu şehirde iş başında olması lazım. Yeniden yaşayan bir şehir istiyoruz. Sosyal hayatı ile, kültürel dokusu ile, ekonomik canlılığıyla İskenderun’un eski günlerine dönmesi için ciddi bir çabanın içerisindeyiz. Bu yönde ciddi projelerimiz var” şeklinde konuştu.


Aslaklara ekleyeyim İnelim aşağıya olur mu birazcık yine Ellerim CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, daha sonra Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Pac Galericiler Derneğini ziyaret etti ve Dumlupınar mahallesinde esnaf gezisinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.