İSMO Başkanından “Geleceğe umutla bakmak istiyoruz” dileği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İSMO Başkanı Yıldırım; “Masa Başında kalp krizi geçiren meslektaşlarımızın artması kaygı verici . Mesleğimizi ‘sağlıklı’ yaparak geleceğe umutla bakmak istiyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

İskenderun Serbest muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım yaptığı yazılı açıklamasında; “Son günlerde meslektaşlarımızın genç yaşlarda kalp ve benzeri rahatsızlıklar sonucu yaşamlarını kaybettiklerini üzülerek öğrenmekteyiz.Doktorunun dinlenme önerisine rağmen,YETİŞTİRMEK ZORUNDA OLDUĞU beyannameleri düzenlerken MASASININ BAŞINDAKALP KRİZİ GEÇİREREKVEFAT EDEN Mersin odamızın çok kıymetli üyeleri İbrahim Bilsel; ardından Serkan Serpin. Ve daha niceleri…Genç meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Mersin oda başkanımız Ömer Faruk Tokgöz nezdinde tüm kurul ve üyelerine;meslek camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum.

İskenderun’umuzda da son yılda mesleğini icra ederken vefat eden meslektaşlarımızdan Cahit ERDEM,Halil İbrahim SÖGÜT,ZüheyirKUSEYRİ’ye Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.Yatarak tedavi olduğu için işlerini takip edemeyen, beyannamelerini veremeyen veya geç veren meslektaşlarımızın sayısı ise tahmin edilenden çoktur. Buna birinci dereceden yakını yoğun bakımda yatan meslek mensubunun hastane koridorlarından yaptığı beyannameleri de üzülerek ekleyebiliriz.Sürekli değişen mevzuatla asla dinlenme fırsatı bulunmayan bizlerin hiçbir tatili, mücbir sebebi, yurt dışı temsil hakkı bulunmamaktadır. Yasalaşması için büyük mücadele verdiğimiz Mali Tatil olarak çıkan düzenlemenin, bizlere hiçbir katkısı olmamıştır.
Meslektaşımız birçok sorunla baş başa bırakılmış, angaryalara boğulmuş, gerekli yasalar çıkarılmadığı için tahsilat sorunlarıyla boğuşan,yarı kamu hizmeti yapmasına rağmen, emeğine karşılık kamudan hiçbir gelir elde edemediği gibi PERSONELİNİ, KİRASINI, BİLİŞİM, YAZILIM, KIRTASİYE vb. giderlerini kendisi karşılamak için yoğun çalışma temposuna girmiştir.Hiçbir vergi avantajı olmaksızın gece gündüz çalışan, Maliye teşkilatı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ÜCRETSİZ PERSONELİ konumuna düşürülen, meslek mensuplarımız, ARABULUCULUKkonusunda devre dışı bırakılmakta,ancak poşet uygulaması gibi angarya işlemler bile meslek mensubunun sırtına yüklenmektedir.Mesleğimizin zorluklarını, meslektaşın üzerine yüklenen, sorumlu olmadığı halde yapmak zorunda kaldığı işlerin fazlalığından dolayı, KENDİSİNE, AİLESİNE, ÇEVRESİNE ve en önemlisi SAĞLIĞINA zaman ayıramayan meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışabilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.Bu kapsamda Konya Milletvekilleri Esin KARA ve Mustafa KALAYCI tarafından gündeme getirilerek hazırlanan,SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU ve ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılması Hakkındaki Kanun Teklifinin bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülerek yürürlüğe girmesi ve yeterli olmasa da mesleğimizi daha iyi şartlarda icra etmemizi sağlaması öncelikli talebimizdir.
SÖZ KONUSU YASADA TALEP EDİLEN DÜZENLEMELER:

Meslek mensubunun veya birinci derece yakınının hastalık, vefat vb. durumlarında MÜCBİR SEBEP ilan edilmesi,

  • Globalleşen dünyada meslek mensuplarının yabancı meslektaşları ile rekabet edebilmeleri için yeşil pasaport hakkı tanınması,
  • Dördüncü dönem geçici verginin kaldırılması,
  • Beyan ve ödemede daha uygun bir süre verilmesi,
  • Yeni işyeri açacak meslek mensuplarına KOSGEB desteğinin verilmesi,
  • KDV tevkifatı uygulaması

Mesleki onuru ve sorumluluğuyla her erdemli insan gibi işlerini zamanında yetiştirmek için sağlığını hiçe sayarak çalışan meslektaşlarımız birer meslek şehididir. Mesleği icra eden bizler, dayanma gücümüzün sonuna geldik. Artık laf değil, meslektaşların lehine olan yasal düzenlemelerin çıkarılmasının takipçisi olacağız. Biz mesleğimiz yüzünden sağlığımızdan olmak değil, mesleğimizi ‘sağlıklı’ yaparak geleceğe umutla bakmak istiyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.