ARİAD, Yelken Plus’ta Dayanışma Gecesi Düzenledi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD) dayanışma ve yeni üyeleriyle tanışma yemeği düzenledi.

ARİAD Başkanı Adnan Ağır, Arsuz Yelken Plus Restaurantta düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Arsuz ortak paydasında ortak akılla hareket ederek, hak edilen konuma ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.

Yelken Plus Restaurant’ta düzenlenen geceye Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz ilçe emniyet müdürü Halil Karabacak, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve dernek üyeleri katıldı.

Gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Ağır;

Arsuz’un geçmişiyle bir tarih ve kültür kenti olduğunu, iş dünyası olarak öncelikli hedeflerinin Arsuz’a yatırımcı çekilmesi olduğunu belirtti.

AĞIR, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

‘’Arsuz İşadamları Derneği’nin düzenlemiş olduğu dayanışma ve yeni üyelerimizle tanışma gecemize hoş geldiniz.

Öncelikle, cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD); Hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin korunduğu, gözetildiği; kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, dünyada saygın bir Türkiye için yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, kurdukları bir “İş Adamları Derneği”dir.

Derneğimiz, ülkemizin ve bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik, kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan bir “gelişim – diyalog – işbirliği – güç birliği platformudur.

İş dünyası için olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, kurumsal kimliğini tamamlayarak, tasdik ettiren güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu”dur.

Arsuz doğası, denizi, kumsalıyla turizm cenneti, geçmişiyle bir tarih ve kültür kentidir. İş dünyası olarak hedeflerimiz arasında öncelik Arsuz’a yatırımcı çekilmesidir.

Kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak, işadamlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, yatırımcılarımıza her türlü kolaylığın sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Sosyal projelerimizle eğitime, gençlerimize desteklerimiz devam etmektedir.

Tüm derneklerde olduğu gibi bizim derneğimizde de gelir kaynağı üye aidatlarıdır. Siz değerli üyelerimizin katkıları ile hedeflerimize ulaşacağız. Hepimizin malumudur ki dernekler üye aidatları ve bağışlarla ayakta dururlar ve yapmış oldukları ve yapacağı tüm organizasyonları üyelerinden gelen aidatlarla oluştururlar. Derneğimiz kuruluşundan bugüne sizlerin o muhteşem desteği ile gelmiştir. Bundan sonrada yine sizlerin destekleri ile yücelecektir, sizlerin önderliğinde hedeflerimize oluşacağız ve sizler var olduğunuz sürece derneğimiz var olacaktır.

Sizlere derneğimizin sosyal projeleri ve etkinlikleri hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum.

Arsuz İşadamları Derneği olarak; Yöremizdeki okulların ihtiyacı olan sınıflarını modernize ettik. Arsuz festivaline iki kez sponsor olduk. Arsuz Eğtuğrul Gazi Lisesi’nin spor salonunun tefrişatını yaptık. İlçemizde bulunan ortaöğretim okullarında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize 9 adet bisiklet hediye ettik. Polis teşkilatımıza araç temini konusunda katkıda bulunduk. Arsuz Kaymakamlığı ve sponsorların destekleriyle ‘eğitime destek’ konserleri düzenledik. İlk yılımızda Hatay medeniyetler korosu ile başlattık. İkinci yılda ise çelik konseri ile devam ettik. 80 öğrenciye burs imkanı sağladık. Mübarek ramazan ayında iftar yemekleri düzenledik. Cumhuriyet resepsiyonu organize edip tüm üyelerimizi eşleriyle ağırladık. Biz büyük bir aileyiz, Birlikte güçlüyüz. Bu nedenle Arsuz’un gelişmesi ve kalkınması, yeni yatırımların yapılması, üretimin arttırılması ve istihdam sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla tüm gücümüzle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bölgemizin geleceğine yön veren, en saygın ve etkin itici gücü olmak için birlikte çalışıyoruz. Ancak sizlerle daha güçlüyüz, bize katılın, güç katın. Derneğimizin dayanışma yemeğine katılmanızdan dolayı teşekkür eder hepinize iyi eğlenceler dilerim.’’Dedi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise gecede yaptığı konuşmada “Her alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin daha da artmasını temenni ediyorum. Birlikten kuvvet doğar sözünün bilincindeyiz. Sizlerle birlikte olduğumu ve yüreğimin sizlerle attığını bilmenizi istiyorum Arsuz İşadamları Derneği ve üyelerine ilçeye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, Bu güzel gecenin oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ederek, Arsuz İşadamları Derneği başkan, yönetim kurulu ve üyelerini kutlayarak başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından Arsuz İşadamları Derneğinin yeni üyelerine rozetleri takıldı.

Gece, İskenderunlu Sanatçı Göksel ve Soydan’ın söylediği şarkılar ve türküler eşliğinde çekilen halayların ardından son buldu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.