Hastaya her ay ‘Obezite ve Tip2 Diyabet Cerrahisi’ eğitimi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Gelişim Hastanesi, tüp mide ameliyatı olacak hastalara, destek ve tüp mide ameliyatı ve ‘Obezite ve Tip2 Diyabet Cerrahisi’ toplantısı düzenlemeye devam ediyor. Hastanenin doktorlarından Doç. Dr. Turgut Karaca ve Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, toplantılarda hastaları motive ediyor.

“Obezite ameliyatı artık çok konforlu”

Obezite ameliyatında,en fazla sleeve gastrektomi (tüp mide ameliyatı) tekniğiniuyguladıklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, ameliyat esnasında uyguladığımız yöntemler de değişmektedir.Sleeve gastrektomi yani tüp mide ameliyatlarında, artık midede kanama ve kaçak riski de azalmıştır.Kapalı yöntemle gerçekleştirdiğimiz obezite ameliyatı sonrası; hastanın insülin direnci düzeliyor, açlık hissi yok oluyor ve yağ yakımı kolaylaşıyor” açıklamasında bulundu.

“Obezite astıma sebep oluyor”

Gelişim Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda; Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur da, obezitenin hangi solunum hastalıklarına yol açtığı ve ameliyat sonrası horlama ve uyku apnesinin gerilemesiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur ise, obezitenin yol açtığı solum yolu hastalıklarına değinerek, “Obezite, solum yolu açısından önemli bir etkendir. Aşırı kilolularda; nefes almada zorluk, astım, uyku apnesi gibi önemli sağlık sorunları kendini göstermeye başlıyor. Obez hastaların kilo vermesi, astım ve diğer kronik hastalıkların gerilemesini sağlıyor” dedi.

Doç. Dr. Turgut Karaca ve Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, sohbet ortamında geçen toplantı sonrası katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.