Türk Kadınlar Birliği’nden Anneler ve kızları için eğitim çalışması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Barosu Başkan Vekili Av. Sevinç Çakıcı, İskenderun Türk Kadınlar Birliği Şube Caşkanı Canan Gencer ile birlikte Belen Sabati Günenç İlkokulunda velilerle erken yaşta evlilik konusunda sunum yaptı.

Hatay Barosu’nun kadınları ve çocukları önemsediğini belirten Hatay Barosu Başkan Vekili Av. Sevinç Çakıcı, “Çünkü bir toplumu şekillendiren kadınlardır. Çünkü kadın doğurgandır. Kadın bakar üretir ve çoğaltır. Kadın,  çocuğu hayata hazırlar, hayatı atılmasında toplumda söz sahibi olmasında en büyük pay kadınlarındır. Hatay Barosu kadına yönelik şiddet ve istismar çocuklara yönelik şiddet ve istismar ile ilgili çok önemli çalışmalar yapıyor. Davalara müdahil olarak katılıyor. Davaların takipçisi oluyor, maddi durumu iyi olmayan kadınlara Baro tüm imkanlarını seferber ediyor.

Devletin kadınları ve çocukları korumasında önemli bir görevi vardır. Ancak bu görevin yerine getirilmesini yeterli görmüyoruz. Çünkü, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde Devletin eksik kaldığını yetersizliğini görüyoruz. Son zamanlarda kadına yönelik ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar artmış durumda.” dedi.

   

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.