Şahutoğu’nun Seçim Bürosu Açılışı Mitinge Dönüştü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun, merkez seçim ofisi açılışı mitinge dönüştü.  Mitinge dönüşen seçim bürosu açılışında verilen mesaj “Bu manzara ile İskenderun Belediyesini kazanacağımızın müjdesini veriyor” oldu.


CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Zafer Kıvrak, eski milletvekilleri, ilçe belediye başkan adayları, partililer ve kalabalık halk topluluğu katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nu ellerinde meşalelerle, davullarla coşkulu bir şekilde karşılayan CHP Gençlik Kolları, Savaş ve Şahutoğlu’nu başkan yapacaklarının mesajın verdi.
Miting havasında geçen seçim bürosu açılışında ilk olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Bu memleket bizim” diyerek İskenderun’u da Hatay’ı da kazanacaklarını vurguladı.
İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Zafer Kıvrak konuşmasında; “Millet İttifakı sosyal demokratla ülkücünün kol kola girdiği, Türkiye’nin üzerindeki bütün oyunları bozan ve kendini yerli ve mili diye adlandıran haramilerin karşısında dimdik duran bir ittifaktır. İskenderun’u da Hatay’ı da sosyal demokrat, ülkücü, sağ sol demeden kazanacağız” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra konuşan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de Savaş ve Şahutoğlu’na destek isteyerek; “Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Dr. Yılmaz Şahutoğlu, hastalıklara çare, dermansızlıklara derman olacaklar. Büyükşehir ve küçük şehir birlikte İskenderun’a hizmet edecek bende jandarmalık yapacağım. Yılmaz Şahutoğlu’na ve Lütfü Savaş’a sarılın” diye konuştu.
CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir de yaptıkları konuşmalarda birik ve beraberlik mesajlar verirken, Hatay ve İskenderun belediyelerine CHP sancağını dikeceklerini söylediler.
Büyük alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Bu manzara ize İskenderun Belediyesini kazanacağımızın müjdesini veriyor” dedi ve konuşması ‘Yılmaz Başkan’ sloganlarıyla kesildi.
5 yıldır iktidar mensubu bir belediye başkanı tarafından yönetilmesine rağmen kentin durumunun ortada olduğunu vurgulayan Şahutoğlu; “Yönetim zihniyetimiz rant ve talana değil insana hizmet odaklı olacak. Ekonomik sıkıntıların bunalttığı kent insanımızı biz de söylemlerimizle asla boğmayacağız. Kavga siyaseti gütmeyeceğiz. İskenderun’a sevgiyi aşılayacağız. İskenderun’da yaşayan 250 bin insanımızla gönül köprüsü kurmaya geliyoruz. Sosyal hayatı canlı, ekonomisi güçlü bir İskenderun özlemi var, bu yüzden göreve talibiz. Hatay büyükşehir belediyemizle kol kola hizmet edecek, İskenderun’u 24 saat yaşayan canlı bir şehir haline getireceğiz. İskenderun’umuzun yeniden barışın, huzurun, güvenin kenti olacak. Sosyal hayatı canlı, sosyal donatıları, yeşil alanları mevcut bir İskenderun olacak. Bu şehri cazibe haline getirmek bizim için en önemli gündem olacak. Birlikte bu şehrin geleceğini inşa edeceğiz. 45 günde 45 proje hedefiyle yola çıktık. ” dedi ve hayata geçirecekleri projelerinden söz etti.
İskenderun ve Hatay belediyelerinin aynı görüşte olması ve uyumlu çalışmasının önemine vurgu yapan Şahutoğlu; “İskenderun ve Hatay’da bu birlikteliği sağlayacak iradede olduğunuza inanıyor, katıldığınız için şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Son olarak söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yaptıkları hizmetlerden söz ederken, yeni yapılan battı çıktıda yaşanan sıkıntıları bildiklerini ve seçim sonrası bu sıkıntıları çözeceklerini vurguladı.

EXPO alanını ikiye böldüklerini birini Antakya’da diğerini de Karaağaç bitiminde yapacaklarını kaydeden Başkan Savaş; “İskenderun’u daha yaşanabilir, daha modern bir kent haline getirmek lazım. Bunu Yılmaz Başkanımla yapacağız. Gönlünüzdeki değeri 31 Mart’ta mühürle perçinleyeceksiniz. 17 yıldır İskenderun’a ne yapıldı? İskenderun, Hatay 9. sırada vergi veriyor Türkiye genelinde. Aldığımız hizmette 56. sıradayız. Buradaki temsilciler ne yapar? 5 milletvekili çıkıyor, 11 tane ilçe belediyesi var, bugüne kadar ne yaptılar? Hiç… Vaade gelince bol… Yalanın cebi yok, inanmayın. Bir de bize diyorlar ki, kimden oy alacaksınız? Kimin gönlü bizimle oluyorsa ondan ay alacağız. Ülkenin doğusundan, batısından, güneyinden, kuzeyinden, tam göbeğinden de oy istiyoruz. Hangi dine mensup olursa olsun, hangi etnik kökene mensup olursa olsun, hangi yerden gelirse gelsin, gönlü bizimle olan, bayrağın gölgesinde, vatandaşlık görevini adam gibi yapan herkesten oy istiyoruz. Kimse kimsenin gönlüne ve mührüne gem vuramaz. Ben Rabbime ve Hatay halkına sırtımı dayadım. Hak ve halk bize yeter. Bu Lütfü Savaş da Yılmaz Şahutoğlu da sizin yolunuza paspas olur. Size hiç yalan söylemedik, söylemeyeceğiz. Hırsızlık yapmadık, yapmayacağız. Memleketi adam gibi yönettik, yönetmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Merkez Seçim Bürosu açılış kurdelesi hep birlikte kesildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.