Bakan Kasapoğlu Spor Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu 15 Şubat 2019 Cuma günü gerçekleşen Hatay programı kapsamında ilimizde yapılan spor yatırımlarını gezerek incelemelerde bulundu.
Habib-i Neccar Camii’nde Cuma namazı çıkışında 15 Temmuz Şehitleri için okutulan 251 Hatim duasına iştirak eden Bakan Kasapoğlu, tarihi Uzun Çarşıyı gezerek esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Kasapoğlu, gençlere ve çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak, spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.
Daha sonra Bakan Kasapoğlu, TFF 1. Lig’de ilimizi temsil eden Hatayspor Kulübünü ziyaret ederek Hatayspor Yöneticileri, futbolcular ve teknik heyet ile bir araya geldi. Takıma Ziraat Türkiye Kupası ve Lig’de başarılar dileyerek takımla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bakan Kasapoğlu programına 3500 kişi kapasiteli Kapal Spor Salonu ve 25.000 seyirci kapasiteli yeni stadyum inşaatını yerinde inceledi.
İncelemelerin ardından basın mensuplarına bir değerlendirme yapan Bakan Kasapoğlu, çok verimli bir ziyaret olduğunu ifade ederek, misafirperverliklerinden ötürü Hatay halkı ve idarecilerine teşekkür etti. Bakan Kasapoğlu “Amacımız Hatay’ımızı spor ve gençlik alanında çok daha yukarılara taşımak. Bu vesileyle 2002 yılından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spora çok ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. Spora ve sporcuya önem veren bir Cumhurbaşkanımız var. Spor camiası adına kendilerine müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Halkımızla birlikte yerel yönetimlerle birlikte sporda kalkınmayı, sportif anlamdaki başarıyı ve sporun tabana yayılmasını gerçekleştireceğiz. Şunun size müjdesini sevinçle ifade etmek isterim. Bu yıl içerisinde stadımızı tamamlayıp, Hatayspor camiamızın kullanıma açacağız. Antrenman salonları da tesis etmeyi planlıyoruz. Yaşayan bir stat olmasını temenni ediyoruz. Halkımızın sadece maç günlerinde değil her daim kullanabileceği, gelebileceği bir stat olması için projelerimiz var. Amacımız tüm tesislerimizin 7/24 açık olması. Bu manada ülke genelinde birçok tesisimizin açık olması için çalışmaları başlattık. Bununla birlikte gençlik merkezlerimizin de, halkımızın gençlerimizin 7/24 kullanıma açık olmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızı spora her zaman ulaşabilmesi adına tüm enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. 3.500 kişilik spor salonunun da pek çok açıdan tamamlandığını gördük. İnşaatının hızlandırılması talimatını paylaştık. İnşallah burayı da sporcularımızın gençlerimizin Hatay halkımızın hizmetine açacağımızı, Hatayspor camiasına müjdelerimizin ve onlarla birlikte çalışma alanlarımızın artarak devam edeceğimizi ifade etmek isterim.” dedi.
Bakan Kasapoğlu ardından Antakya Gençlik Merkezi’ne geçti. Burada Mehteran Takımı’nın marşları ile karşılanan Bakan Kasapoğlu, Merkezdeki atölyeleri gezip burada sosyal ve kültürel yönden kendilerini yetiştiren gençlere çeşitli hediyeler dağıtan Kasapoğlu, gençler tarafından dikilen doğa dostu bez çantaları inceledi. Dikiş makinesinin başına geçip, çanta dikti. Bakan Kasapoğlu, Gençlik Merkezinde eğitim gören Suriyeli gençlerin oluşturduğu müzik korosunu Has Odada dinleyip gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Folklor gösterisini izlemeyi ihmal etmedi.
Son olarak İskenderun İlçemizde bulunan 5 Temmuz Stadına geçerek incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, buradan İskenderun Teknik Üniversitesine geçerek stadın örnek modelini inceledi. Bakan Kasapoğlu İSTE içerisinde bir Gençlik Merkezi yapılacağının müjdesini verdi. Daha sonra İskenderun Sahiline geçen Bakan Kasapoğlu İskenderun Kaymakamlık binasının da Gençlik Merkezi olarak kullanılacağının müjdesini  verdi. Sonrasında İskenderun’u vatandaşlarımızla sohbet edip, spor çantası ve kitap hediye etti.
Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na inceleme ve ziyaretlerinde Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Sabahat Özgürsoy Çelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Ak Parti İl Başkanı M. Ali Yanmaz da eşlik etti.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.