Kaymakam İskender Yönden’den Ekogündem’e kuruluş günü kutlaması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

13 Şubat 2007 yılında yayın hayatına başlayan Ekogündem Gazetemizin ve haber portalımız 11 yılı geride bıraktı. Bugünden gazetesinin kurucusu Serpil Korkmaz ve şahsında ekibinin kutlayan niye Yönden, yayın hayatında başarılar diledi.

“www.ekogundem.org’un kuruluş yıldönümünü kutlayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden gazete ve haber portalımızın kuruluş yıldönümünü kutlayan mesajında; “İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü kulağı ve sesi olmakla kalmayıp; halkla devlet arasında önemli bir köprü görevi üslendiğini belirtti.

Kaymakam İskender Yönden gazetemiz Ekogündemin kuruluşu dolayısıyla yayınladığı mesajında; şu ifadelere yer verdi.

“13.02.2007 tarihinde yayın hayatına başlayarak, İlçemizdeki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin nabzını tutan EKOGÜNDEM GAZETESİ ve WWW.EKOGUNDEM.ORG. alan adı uzantılı internet haber portalınızın kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlar, bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarını şahsınızda tebrik eder, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarınızda başarılar dilerim.” ifadelerine yer verdi.

“Hızla büyüyen ve gelişen İlçemizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra ve medya kuruluşlarımızın katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür.

Değerli basın mensuplarımız ise oldukça önemli olan toplumun bilgi edinme hakkını yerine getirirken aynı sorumluluk çatısı altında kamu görevi de icra eden önemli toplumsal aktörler dir.

Mahalli basınımızın, bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık yaratma görevini üstlenerek, kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamasının yanı sıra, bölge halkının kültürel kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, bölgeye saygın bir konum kazandırmak gibi önemli görev ve sorumlulukları da olduğu aşikârdır.

Bu manada kamuoyunda “dördüncü kuvvet” olarak da algılanan basının; habercilik mesleğini icra ederken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması hususu oldukça önem arz ettiği gibi, gerek kamuoyu oluşturmada, gerekse kamu adına denetim görevini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesi ve mesleki ilke ve esaslara uygun yayın anlayışını sürdürmesi de en büyük temennimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 13.02.2007 tarihinde yayın hayatına başlayarak, İlçemizdeki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin nabzını tutan EKOGÜNDEM GAZETESİ ve WWW.EKOGUNDEM.ORG. alan adı uzantılı internet haber portalınızın kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlar, bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarını şahsınızda tebrik eder, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarınızda başarılar dilerim. “

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.