Mete Aslan, “İskenderun ittifakı”, “Özlem bitti”, “Efsane geri döndü” dedi…

Published on:  /   1 Yorum

İskenderun eski Belediye Başkanı Mete Aslan, siyaset meydanına indi. Demokrat Partiden İskenderun Belediye Başkanlığı adaylığını açıklayan Mete Aslan, bu gün görkemli bir miting ile İskenderunlulara seslendi.

“İskenderun ittifakı”, “Özlem bitti”, “Efsane geri döndü” sloganları ile İskenderunlu seçmeni karşılayan Demokrat Parti İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan,  seçim bürosu açılışını görkemli bir kalabalık ile gerçekleştirdi.

Mehter Marşı ve Andımız ve davul zurna eşliğinde görkemli bir açılış yaptı. Mete Aslan’ı dinlemek üzere gelen vatandaşlar Andımızı okudu. Demokrat Parti ilçe başkanının konuşmasının ardından söz alan Mete Aslan, kalabalığa hitaben “İyi ki beni özlemişsiniz. Ben de geldim” dedi.

Seçmenin kafasını karıştırmak ve bulandırmak için çeşitli spekülasyonlar üretildiğine dikkat çeken Mete Aslan, “Kendi adına hiç kimseyi desteklemeden İskenderun için yola çıktığını” söyledi.

Herhangi bir partinin kazanması ya da kaybetmesi için aday olmadığını söyleyen Mete Aslan, “Biz kendimiz için, sizler için aday olduk. Allah bu canımızı almadığı müddetçe, bu yoldan bizi hiç kimse çeviremez. Boşu boşuna havlamasınlar. Boşu boşuna bu lafları sarf etmesinler. Bunları da bir daha duyarsam onlara çok ağır cevap vereceğimi söylemek istiyorum. Ben memleketimin fedaisiyim. Ben her şeyi düşündüm taşındım. İnsanını düşündüm. Şehrimiz Sokağı’nın Caddesi’nin her şeyinin düşündüm. Ben kendi kendim de gözümle gördüğüm için yola çıktım. Ulan Mete Aslan dedim Sen bu memlekette yaşıyorsun. Ayıp değil mi? Şimdi ben bunu diyeceğim. Sizler de beni gece gündüz destekleyecek siniz. Aday ol diye telefonlarda söyleyeceksiniz. Ve ben de size ihanet edip bir başkasına satacağım. Var mı öyle bir şey. Deseler de İnanır mısınız? Cenabı Allah tabii diyor inandığım gibi. Bu Zafer’in sonu sizlerin Zaferi olacaktır. Yeter ki hafife almayalım. Yeter ki işin ciddiyetini kavrayalım alternatif yok. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde alternatif yok işte alternatif mi alternatif yokmuş diyerek kalabalığı gösterdi.

ABD Başkanı Trump’ın 83 yaşında olmasına rağmen “dünyayı karıştırdığını” söyleyen Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, kendisinin İskenderun’u karıştıracağını sananların yanıldığını söyledi. Şükrediyorum. Bu yaşıma rağmen aklıma hâkim ve Sizin karşınızda konuşacak kadar Cenabı Allah beni korumuş.” diye konuştu.

“Esnaflar Bu memleketin temel direğidir”

Belediye Başkanlığı döneminde kaldırımları temizlediğini yol açtığını anlatan Mete Aslan, belediyecilik hizmetleri yaparken esnafın, halkın kalbinin kırılmış olabileceğini söyleyen Aslan, kalabalığa hitaben şöyle konuştu:

“Esnaf benim namusum. biz onlarla çok iyiyiz. ama her buğdayın pirincin içinde taş çıkabilir. belki zaman zaman biz de eksik yapmışızdır. Varsa bir yanlışımız geçmişte Ben de özür dileyecek kadar da anlayışlıyım. Kaldırımları temizledik. İnsanların yolunu açalım diye. Yoksa kimseye bir kastımız zararımız olsun diye de değil. İskenderun şehir yapmayacaksan, olduğu gibi bırakacaksan. Eğer herkes istediğini istediği gibi yapacaksa. Kaymakamlığa, Belediyeye, Emniyete, ne gerek var, demek ki bir İskenderunlunun huzuru mutluluğu ve rahat yaşayabilmesi önemli bunlar. Bugün Türkiye’nin en az yeşil olan bir ülkeyiz. Ne yapmışız kaçak inşaatlara göz yuman belediye başkanlarının canları yandı. Pişman değilim. Çünkü ben İskenderun şehir haline getirdim zarar verme niyetim yoktu. Affetmenin adı Barış olursa hangi belediye başkanını yargılanacaksınız. İskenderun üçte ikisi Barış’a girdi. Peki görüyoruz çöken binaları. Çal ondan sonra bunun adı Barış oluyor. Herkes bizim gibi kanunları uyarak, kanunlar çerçevesinde şehrin gelişmesi için gayret gösterse. Bütün bunlar olacak mıydı? Ama bizim insanlarımız maalesef zaaflarına yaşamıyorlar. Benim bu hassasiyetlerin sizlerin daha sağlıklı ve daha mutlu yaşaması için. 2009’da kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ben İskenderun’da nefes alan herkesin oyuna talibim. Bizde ayrım olmayacaktır. Herkese eşit hizmet yapacağız’ Omuz Omuza sırt sırta dayayıp hep beraber bu memlekete hizmet edeceğiz. Bunun için hiç dedikodulara kulak asmayın. Biz bu İskenderun’u kaldıracağız. Bu bizim görevimiz dilsizlerin görevidir ve desteğinizi bekliyorum” dedi.

Kategori:

1 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.