Mete Aslan Cumartesi Günü Adaylığını açıklayacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’da üç dönem üzst üste Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan, 10 şubat pazar günü saat 15:00 de İskenderun Belediye Başkanlığına adaylığını açıklıyacak.

Kendi adına sosyal hesabından seçim bürosunun açılışına İskenderunlu hemşehrilerini davet eden Mete Aslan, “Değerli Dostlarım, kıymetli Hemşehrilerim, sizlerden aldığım şevk ve güçle, Mete Aslan Bulvarı Migros bitişiğinde “Demokrat Parti” den “İskenderun Belediye Başkanlığı” na adaylığımı açıklayacağım. Katılımınızı rica eder saygı ve sevgilerimi sunarım.” ifadelerine yer verdi.

 

Mete Aslan, kimdir?

(D. 1944, Antakya, Türkiye),  siyasetçi.

İlk-Orta-Lise tahsilini Samandağ ve Antakya’da tamamladıktan sonra İstanbul Gazetecilik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Çalışma hayatına Konya SSK Müdürlüğünde başladı. Daha sonra Konya Tekel Başmüdürü oldu. 1983 yılına kadar Konya Belediyesinde Fuar, Otogar , İktisat Müdürlüğü ve Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 1983 yılında İskenderun Belediye Başkan Yardımcılığına naklen atandı. 1989 Mahalli İdareler seçimlerine kadar İskenderun Belediyesinde görev yaptı. 1989 seçimlerine ANAP Belediye Başkan adayı olarak katıldı. Seçimlerden sonra Niğde ve Elâzığ Çimento Fabrikalarında Yönetim kurulu üyeliği yaptı. Daha sonra Kültür Bakanlığında APK uzmanlığı ve Ankara il Kültür Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.Evli ve ikisi de Avukat olan iki çocuk babasıdır.

Siyasi Hayatı
1989 Mahalli idareler seçimlerinde Anavatan Partisi İskenderun Belediye Başkanı adayı oldu ancak kazanamadı. 27 Mart 1994 Mahalli idareler seçimlerinde yeniden Anavatan Partisinden İskenderun Belediye Başkan Adayı oldu ve seçimi kazandı. Daha sonra 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ve 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde de Anavatan Partisinden 3. defa İskenderun Belediye Başkanı adayı oldu ve seçildi.

2007 yılında Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi’nin, Demokrat Parti çatısı altında birleşmesinin ardından 2009 Yerel Seçimleri’nde yeniden aday oldu ancak kazanamadı. Demokrat Parti’nin 2011 seçimleri sonrasında kan kaybetmesinin ardından Mete Aslan’ın adı Cumhuriyet Halk Partisi ile anıldı. Ancak bu iddialara İskenderun’da bulunan parti tabanı ve parti seçmenleri ciddi bir şekilde karşı çıktılar. Mete Aslan, 2014 Yerel Seçimleri’nde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı olarak seçimlere katıldı ancak %15.4 oy alarak seçimi kazanamadı.

Afiş Olayı
2008 yılında İskenderun Belediye Başkanlığı sırasında bütün reklam panolarına “Ya Sev Ya Terket” afişi astırmış ve bu tavrı eleştirilmesinin yanısıra bazı kesimlerce de desteklenmişti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.