HATAY KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA KURULU NE OLDU?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 1 yıl önce Resmi Gazete’de yayımlanarak kurulan Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün akıbetini verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

ADI VAR, KARARI VAR; KENDİ YOK!

CHP’li Güzelmansur, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ilettiği soru önergesinin gerekçesinde şu bilgilere yer verdi: “Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Hatay, tarih, kültür ve tabiat varlığı açısından oldukça zengin bir şehirdir. Bu varlıkların tescili, korunması, denetlenmesi gibi hususlarda da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak Hatay’da Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kurulması önem arz etmektedir.”

 

HÂLÂ ADANA’NIN GÖREV ALANINDAYIZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi web sitesinde listelenen 34 koruma bölge kurulu müdürlüğü arasında Hatay’ın bulunmadığına dikkat çeken Güzelmansur: “2.10.2017 tarihinde Bakanlar Kurulu, Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kurulmasına karar vermiştir. Söz konusu karar da 11.01.2018’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Ancak aradan 1 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen ne söz konusu kurula müdür atanmış ne de üyeleri belirlenmemiştir. Üstelik Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi web sitesinde listelenen 34 koruma bölge kurulu müdürlüğü arasında Hatay bulunmamaktadır. İlimiz hâlâ Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün görev alanında yer almaktadır” dedi.

CHP’li Güzelmansur’un,Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplamasını istediği sorular şunlar:

1.Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 1 yılı aşkın bir süredir adı kâğıt üstünde kalan bir bölge kurulu müdürlüğü olmasının sebebi nedir?

2.Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü çalışmalarına ne zaman başlayacaktır?

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.