Gastronomi Kenti Hatay’ı Güşen Sökmen ile Ömer ve Mustafa Görgen lezeyleriyle tanıttılar…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tarihi ve farklı kültürleri ile Medeniyetler Şehri Hatay, ilimizin yetiştirdiği lezzet ustaları, ilimizin zengin mutfağı, lezzetleriyle Fox Tv’de Hatay’ın birinizden güzel tatları tanıtıldı. Home Ceke’in işletmecisi Şef Gülşen Sökmen ile Asi Künefelerin işletmecileri Ömer Görgen ve Mustafa Görgen, FOX TV’de yayınlanan “Çağla İle Yeni Bir Gün” programına konuk oldu. 

Hafta içi her gün yayınlanan programın bu gün sabah kuşağına  FOX TV’nin güzel sunucu Çağla Şıkel, sunuculuğunu yaptığı “Çağla İle Yeni Bir Gün” programına konuk olan Hatay’ın lezzet ustalalrı,  Hatay Mutfağını tanıttı.

Home Ceke’in işletmecisi Şef Gülşen Sökmen ile Asi Künefelerin işletmecileri Ömer Görgen ve Mustafa Görgen programa konuk oldu. Dr. Yavuz Dizdar işle birlikte sunduları programda Hatay’ın lezzetlerini tüm Türkiye’ye tanıtan Çağla Şıkel, Gastronomi kenti Hatay’ın mezelerini, yemeklerini ve tatlı tariflerini stüdyoda canlı olarak tanıttı.

Fellah Köftesi, ıspanak boraniye, incikli firik pilavı, tepsi kebabı, humus, cevizli biber, zahter salatası, kahvaltılık zahter, Mortadella, katıklı ekmek, biberli ekmek, sac oruğu, kaytaz, Belen Tava, Aşur, Sürk, Tepsi kebabı, Oruk, firik pilavı, Kömbe, Kabak tatlısı, Peynirli un helvasını ekran karşısında hazırlayan Gülşen Sökmen, sevimli ve sempatik tavırlarıyla da programcılar tarafından da takdir topladı.

Künefelerin işletmecileri Ömer Görgen ve Mustafa Görgen de programa Hatay’ın ünlü Künefesi yapıldı. Görgen Kardeşler, künefe ve kadayıf arasındaki farkı da dilde getirdiler.

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, “Hatay ilimizin tanıtımını yapan Asi Künefelerin işletmecileri Ömer Görgen ve Mustafa Görgen kardeşlerime ayrıca Gülşen Sökmen hanımefendiye sonsuz teşekkürler. HATAY ilimiz tanıtılacaksa ulusal basın yoluyla tanıtılmalıdır. Önce ülkenizde tanıtıma ağırlık vermeliyiz sonra yurt dışında daha güzel yol kat etmiş oluruz. Örneğin İstanbul’da büyük Hatay gastronomi lansmanı yapmalıyız.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.