CHP’de “Ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği gündemde”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP’de “Ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği gündemde” 24 Hazirandaki gibi yine gündemde…

CHP’nin Güçlü bir şekilde seçimi kazanması gündemde iken, CHP ile ilgili polemikler “İskenderun’da CHP’yi silmek için” şeklinde yorumlanıyor.

CHP Genel Merkezi, 27 Şubatta Hatay adaylarını açıklayacağını belirtmesiyle gözler genel merkeze çevrilmişti. Oysa 24 Haziran Genel Seçimi’nde oynanan liste taktiği yine gündeme gelecekti.

24 Hazirandaki gibi yine CHP’de “Ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği gündemde” şeklinde yüksek sesle dile getiriliyor.

24 Haziran’da ilk listenin açıklanmasıyla hop oturup hop kalkan Hatay CHP, milletvekilliği listesinde “Samandağ ağırlıklı liste” şeklinde eleştiri yağmuruna tutulmuş, liste değişikliği Antakya’da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde partililerin protestosuyla karşı karşıya gelmişti. Bu karşı karşıya geliş; Hatay’da CHP’lilerin bir bölümünü küstürmüş bu küskünlükten dolayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu’nun T.B.M.M’ye gitmesine mal olmuştu.

31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçim’de CHP’de” ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği yine gündemde” 24 Hazirandaki gibi yine gündemde…

CHP Milletvekili Serkan Topal’ın dışındaki üç milletvekili;  Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın İskenderun Belediye Başkanı Adayı olarak Dr. Hakan Kahraman’ı gösterdiği iddiaları İskenderun’da CHP’yi karıştırdı. İskenderun CHP, açıklanacağı belirtilen aday ile İskenderun’da seçime gidilmesinin doğru olmayacağını genel merkeze iletirken, parti tabanından da Genel Merkeze tepki mesajları yağdı.

CHP’yi bu denli tartışmanın ocağına iten bu gelişme partililer arasında “Ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği yine gündemde” yorumlarını dillendirmelerine yol açtı.

Bu durumda “Ölüm Dr. Kahraman, sıtma da Öztürk Çolak mı olacak” söylemleri yüksek sesle dile getirilirken partiye emek veren bir geniş bir kesim ise CHP Aday Adayı Öztürk Çolak ile ilgili. “Öztürk Çolak CHP’nin kalesi Payas’ı AKP’ye teslim etti. Şimdi de İskenderun’u teslim etmeye mi geliyor? Neden Payas’ı geri almak için Payas’da aday olmadı?” Şeklinde yorumların yapılmasına da kapı aralıyor.

“24 Haziran’da yapılanlar bir milletvekiline mal oldu” diyen partililer, tarih yeniden tekerrür etmesin” diyorlar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.