SAMANDAĞ BELEDİYESİ İPEK DOKUMA KURSU SONA ERDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediyesi ve Halk Eğitim işbirliği ile İpek Köyünde verilen ipek dokuma kursu tamamlandı. Samandağ Belediyesi tarafından Mağaracık Mahallesi’nde kurulan İpek Köyünde verilen İpek dokuma kursunda 15 kadın kursiyer eğitimini başarıla tamamladı.

Kaybolmaya yüz tutmuş yerel bir zanaat olan İpekçilik mesleğinin canlandırılması ve kadın istihdamının arttırılarak ev eksenli üretimin desteklenmesine yönelik hayata geçirilen İpek Köyünde,  kadın kursiyerlere ipek ve pamuk dokuma ile ilgili dersler verildi.

Samandağlı kadınların ev ekonomisine katkı yapması ve Samandağ’ın kültürel mirası olan ipek böcekçiliğinin canlandırılarak gelecek nesillere aktarılması hedefi ile başlatılan yeni dönem ipek dokuma kursu tamamlandı.

Kozanın İpeğe Heyecanlı Yolculuğu Projesi ile Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, geçtiğimiz günler de SODEM Sosyal Belediyecilik Ödülü’nü CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nun elinden almıştı. Verilen bu kurslar da Kozanın İpeğe Heyecanlı Yolculuğu projesinin devamı niteliğinde olup önümüzdeki günlerde açılacak yeni kurslar ile eğitimler sürdürülecek.

Samandağ Belediyesi tarafından Sosyal Belediyecilik anlamında hayata geçirilen ipek köyünde yeni dönem ipek dokuma kursu sona erdi. Bu eğitimlerle bu meslekten ev ekonomisine katkıda bulunmak ve bu mesleği öğrenmek isteyen Samandağlı kadınlar teşvik edilmiş oldu.

Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen kurs ile 1 aylık kurs süresince kadın kursiyerlerin el becerileri geliştirilerek, ipek dokuma işini daha hızlı ve pratik bir şekilde yapmaları sağlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.