MÜSİAD’da görev değişikliği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şubesi 9.Genel Kurulu’nda Başkan Fatih Tosyalı, görevi Abdullah Bozatlı’ya devretti.

YENİ YÖNETİM KURULU
Abdullah Bozatlı başkanlığındaki MÜSİAD Hatay Şube yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Ali Özyurt, Mehmet Şükrü Baysal, Erdem Ünlüçetinkaya, Nuri Günal, Yasin Keleş, Kerem Kök, Atıf Ceritbinmez, Baran Özbalık ve Süleyman Alıcı.

Denetim Kurulu’na ise, Halit Arslan, Besime Kireççi ve Gülperi Avcı getirildi.

31 Mart Yerel Seçimler kapsamında Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Adalet ve Kalkınma Partisinden İskenderun Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu belirten Tosyalı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere işaret ettiği Gönül Belediyeciliği Seferberliğini İskenderun’da daha üst noktalara taşımak adına, Teşkilat mensuplarımız ile birlikte el ele vererek Mart 2019’da yapılacak seçimlerde, milletimizin teveccühüne nail olmak için canla başla çalışacağız.” dedi.

İskenderun Ramada Otel’de yapılan MÜSİAD Hatay Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu Gala yemeğine, Genel Başkan Abdurrahman Kaan, DEİK Başkanı Nail Olpak, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, MÜSİAD Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, STK’lar, işadamları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurulda açık oylama usulü ile Abdullah Bozatlı başkanlığa getirildi.MÜSİAD’ın yeni başkanı Abdullah Bozatlı konuşmasında, “MÜSİAD çok köklü bir kuruluştur, kuruluşundan bu yana sürekli büyüyerek ülke ekonomisine ciddi anlamda yarar sağlamaktadır. Sadece ekonomik değil iş ahlakı yönde de öncülük etmektedir. Bu güzide kuruluşta görev yapmaktan gurur duyuyorum. Sayın Fatih Tosyalı’ya da İskenderun Belediye Başkanı adaylığı sürecinde başarılar diliyor. Her zaman yanında olacağımızı vurgulamak istiyorum. Fatih Bey’le İskenderun kazanacak” dedi.

“Faaliyet, hizmetleriyle daha büyük ve önemli başarılara imza atacak”
MÜSİAD Hatay Şube Başkanlığı görevine veda eden M. Fatih Tosyalı ise, “Şube faaliyetlerimize başlayalı 12 yıl gibi bir süre olmasına rağmen tüzüğümüzde belirtilen misyonumuzdan aldığımız enerji ve oluşturduğumuz sinerji ile hedeflenen Vizyonumuz doğrultusunda, başarılı ve önemli birçok organizasyona, çalışmaya birlikte imza atmanın haklı gurur ve hazzını sizlerle beraber yaşıyoruz. Görev aşkıyla çalıştığımız 4 Genel Başkanımızla birlikte, ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduk. MÜSİAD’ı 29 yıl önce kuran ve bir araya gelip ülkenin geleceğine yönelik çalışmalar yapanlara teşekkür ediyorum. Tüm bu çalışmalar ışığında, MÜSİAD Genel merkez yönetiminin bizlere duyduğu güvenle, Şube Yönetim Kurulumun ve değerli üyelerimizin destekleri ile aynı şevk ve heyecanla faaliyetlerimizin bundan sonrada yeni Başkanımız Abdullah Kardeşim ve kıymetli ekibiyle devam edeceğine inancım tamdır. Hatay şubemiz, bundan sonra da hem faaliyetleriyle, hem hizmetleriyle daha büyük ve önemli başarılara imza atacaktır.

“İskenderun’a çağ atlayacağız”

İskenderun Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu ifade eden Fatih Tosyalı’nın, “31 Mart Yerel Seçimler kapsamında Cumhur İttifakı’nın işaret ettiği milli ruha bağlılıkla AK Parti’den İskenderun Belediye Başkanlığı’na talibim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere işaret ettiği Gönül Belediyeciliği Seferberliğini İskenderun’da daha üst noktalara taşımak adına, Teşkilat mensuplarımız ile birlikte el ele vererek Mart 2019’da yapılacak seçimlerde, milletimizin teveccühüne nail olmak için canla başla çalışacağız. İskenderun’un daha yaşanılabilir bir yere gelmesi için eğitimiyle kültürüyle sanayisiyle çağ atlayacak bir hale gelmesi için inşallah el birliğiyle hizmet edeceğiz. Allah nasip ederse İskenderunlu hemşerilerimiz bize destek olup bu makamı bize layık görürlerse biz de İskenderunumuz’u, İskenderunlu kardeşlerimizle hep birlikte ortak akılla yöneteceğiz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ise, “Emek verip, çaba sarf edip, kardeşliği ve ülke için üretmeyi, helal yolla ticaret yapma anlayışında hareket ederek ülkemize katkı sağlamayı ve bu ülkenin dünya üzerinde olması gereken yere gelmesi için çaba sarf edenlerden Allah razı olsun” dedi.

“15 Temmuz’da dimdik ayakta durarak ülkesinin ve milletinin yanında olmuştur”
AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ise yaptığı konuşmada “MÜSİAD güçlü bir hareketin topluluğudur. 15 Temmuz’da dimdik ayakta durarak ülkesinin ve milletinin yanında olmuştur. Bende MÜSİAD’ın bir üyesi olduğumda o an onurlandığım günlerden birisidir. Hep birlikte güçlü bir millet olarak vatanımıza ve milletimize faydalı hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Ben bu genel kurulun ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesini canı gönülden diliyorum” dedi

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da, “Hatay’ın, üretim ve ihracat performansıyla ülke ekonomimize yaptığı katkıdan memnuniyet duysak da, bölgenin potansiyelini göz önünde bulundurduğumuzda görüyoruz ki, aslında daha yapacak çok işimiz var. Hatay şubemiz başta olmak üzere, MÜSİAD olarak bu noktada sanayici ve iş insanlarımıza elimizden gelen desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Her zaman birlikte olmanın, beraber büyümenin gücüne inandık. Gücümüz; üretmekten, gelişirken geliştirmekten, hem yerel hem global düşünebilmekten ve herkesi kucaklayan geleneğimizden geliyor. Biz kardeşliğe inanıyoruz, birlikte büyümeye inanıyoruz. Türkiye için şimdi, enerjimizi boşa harcatacak ve hareket kabiliyetimizi sınırlayan anlık gelişmelerle boğuşmak yerine, uzun vadeli politikalara odaklanmak zorundayız” dedi.

“Girişimciler, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir unsurudur” 
Hatay Valisi Rahmi Doğan ise “Hatay’ın daha da gelişmesi, ilerlemesi için bizimle birlikte düşünen, çalışan, dertlenen iş adamlarımızla bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” diyerek, şu görüşlere yer verdi;
“MÜSİAD Hatay Şubesi, gerek yerel kalkınma projelerimize verdiği destek gerekse gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle ilimize hizmet etmeyi amaçlayan hemen her platformda yer almıştır. MÜSİAD Hatay Şubesi, kurulduğu günden bu yana öğrencilere verdiği burslar ve ilimizde ihtiyacı olan okullara teknik destek sağlaması ile geleceğimiz için en kârlı yatırım olan eğitim yatırımlarımıza da destek vermektedir. Girişimciler, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir unsurudur. Gelişimin, ilerlemenin sürekliliği için girişimcilerin varlığı kadar önemli bir diğer konu da yeni girişimciler yetiştirebilmektir. İlimizin sahip olduğu potansiyelleri katma değere dönüştürecek girişimcilerin varlığı, ekonomik açıdan hayati önem taşımaktadır. Bu anlamda MÜSİAD da hem ülkemiz hem de ilimizin kalkınmasında önemli rol oynayan girişimci iş adamlarımızın kurumsallaşarak daha uyumlu, örgütlü ve farklı bir enerjiyle daha verimli çalışmalarını sağlayan önemli derneklerimizden biridir.”Program sonunda  başarılı hizmetlerden dolayı MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından Fatih Tosyalı’ya plaket sunuldu.  MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı ise Genel Başkan Abdurrahman Kaan’a,  DEİK Başkanı Nail Olpak’a da plaket sunuldu.

Gala programı, yeni üyelere rozetler takılması ve görevinde 10. Yılı dolduranlara plaketlerin sunumu ile sona erdi.

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.