Hatay İl Jandarma “Trafik ve İnsan” Konulu Radyo Programında ‘Motosiklette Kask Anlattı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Jnd. Kd. Bş.Çvş. Ramazan Üstüner, Mega Radyo’da “Trafik ve İnsan” programında Mega Medya Genel Yayın Yönetmeni Semir Yazıcı’nın canlı yayın konuğu oldu.

Hatay İl 

Yaklaşık iki saat devam eden programda Jnd. Trfk. Şb. Md. Ramazan Üstüner; Motosiklet kullanımı ile ilgili kuralları hatırlattı. Üstüner, Motor sürücülerinin yasal sorumlulukları ile Kask’ın önemi hakkında bilgiler verirken motosikletlerle ilgili uyguladıkları kontrollerde ve trafik kazalarında yaşanan sorunları dile getirdi.

Motosiklet kullanımında kask takmanın yaşamsal önemini anlatan ve trafik kazalarında yaşanan sorunlar ile ilgili konularda bilgi paylaşımında bulunan Üstüner, Sürücülere mutlaka kask takmalarını ve koruyucu yelek giymelerini önerdi. Sürücülerin seyir halinde telefon kullanmamaları, yayalar için ayrılan yollardan geçmemeleri ve kurallara mutlak riayet etmelerini gerekçeleriyle anlattı. Motosiklet sürücülerini, kullanmış oldukları motosikletin bir araç olduğunu unutmamaları ve kurallara kesin uymaları konusunda uyardı.

İki tekerlekli bir ulaşım aracı olan motosikletin diğer dört tekerlekli araçlar gibi korunak sistemi ve kaportasının olmadığını, üzerindeki insanın kaporta gibi düşünülmesi gerektiğini hatırlatan Üstüner, genellikle kural ihlali ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazaların can ve mal kaybına neden olmasının kaçınılmaz olduğunu radyo aracılığıyla dinleyenlerle paylaştı.

Mega Radyo stüdyolarından FM 97.7 frekansından canlı yayınlanan ve dinleyenlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen program aynı anda www.megaradyoiskenderun.com  adresinden de yayınlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.