KALP PİLLERİ ANİ ÖLÜMLERİ ENGELLİYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ani ölümleri engelleyen kalp pilleri hakkında bilgiler veren İskenderun Gelişim Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cevat Tanalp, gelişen teknolojiyle beraber kalp yetersizliği şikâyetlerini belirgin oranda azaltan üç odacıklı kalp pillerinin, hastanın yaşam kalitesini arttırdığını belirtti.

Kalp pilinin, kalbe elektrik uyarıları veren elektronik bir cihaz olduğunu ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cevat Tanalp, “Kalp, sadece kas dokusu değildir. Kalbin bir elektriksel yapısı da vardır. Bu elektriksel vasıtayla, kalbin dört odacığı eş zamanlı çalışır. Bazı durumlarda kalbin elektriksel aktivitesinde bozukluklar veya duraksamalar olabilmektedir. Kalpte bozulma ve duraksamalar olduğu takdirde, kalp pillerini kullanıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Üç odacıklı kalp pilleri, hastanın yaşam kalitesini arttırıyor”

Hastanın ritim bozukluğuna göre birçok kalp pilinin mevcut olduğunu açıklayan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cevat Tanalp, “Standart kalp pilleri, kalp hızında düşme nedeniyle şikâyetleri olan hastalarda kalp hızını yükseltme amacıyla kullanılan pillerdir. Şok verme özelliği bulunan kalp pilleri, bu özelliğin yanı sıra kalp hızında hayatı tehdit edecek şekilde çok yüksek kalp hızları geliştiğinde kalbe elektrik şoku vererek, hastayı hayata döndürebilmektedir. Gelişen teknolojiyle birlikte, CRT olarak adlandırılan üç odacıklı kalp pilleri ise, tüm bu özelliklerin yanı sıra, kalp duvarlarının birbirinden bağımsız ve düzensiz kasılması durumunda, kalbin farklı bölgelerine elektriksel uyarılar vererek, kalp kasılmasını düzenleyen ve kuvvetlendiren pillerdir. Kalp yetersizliği şikâyetlerini azaltan üç odacıklı kalp pilleri, takıldıktan sonra hastaların yaşam kalitesini büyük oranda arttırarak, normal hayata dönmelerini kolaylaştırmaktadır” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.