1915’DEN CUMHURİYET’E KAHRAMANLAR SERGİSİ BAHÇEŞEHİR’DE

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Tarihimizin en önemli dönemlerinden biri olan Çanakkale Savaşı ve İstiklal Harbi’ni her yaştan insana heyecan duydurarak öğretmek üzere hazırlanan “1915’den Cumhuriyet’e Gerçek Tarihi Objeler ve Kahramanlar Sergisi,İskenderun Bahçeşehir Koleji ‘nin ev sahipliğinde ziyaretine açıldı.

Telgraf Yapım ve Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan sergi, döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale ve İstiklal Harbi’nin sembolü olmuş kahramanlar ve yapılarla ilgili maketler, fotoğraflar, gerçek savaş objeleri ve müziklerle oluşturuldu. Ülkemizin temellerinin atıldığı bu büyük mücadele dönemi; projede adeta yeniden yaşanıyor; gerçek objeler, fotoğraflar ve müzikler ziyaretçilerini destan yazan kahramanlarla eş duygulara sürüklüyor.

Sergilendiği kampüsün konferans salonunda büyük ilgi gösterilen sunum görevli uzman rehberleri, tiyatral anlatımlarla ziyaretçilerine duygu dolu anlar yaşatıyor. Ziyaretçiler, savaşta kullanılmış silahlar, süngüler, mataralar, kıyafetler ve kişisel eşyalardan oluşan yüzlerce objeyi görme fırsatı buluyor. Ayrıca Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na ait gerçek fotoğrafların sergilendiği müze; İskenderun Bahçeşehir Koleji ‘nin  ev sahipliğinde, meraklılarını tarihimizin dönüm noktasına bir daha unutamayacakları bir yolculuğa çıkarıyor.

Öğrenciler özellikle dönemi yansıtan maketlere ve oyunlara ilgi gösteriyorlar. Sergide ilgi çeken en önemli bölümlerden biri de, birebir olarak hazırlanmış döneme ait sahra topu, keşif uçağı, makinalı tüfek, Şerife Bacı ve kağnısı maketleri. Dönemin kahramanlarını yansıtan üç boyutlu askerler çocukların en çok ilgisini çeken bölümde yer alıyor.

7-8 Ocak tarihlerinde İskenderun Bahçeşehir Kampüs’ünde sergilenecek olan müze velilerin, öğrencilerin ve dışardan görmek isteyenlerin ziyaretine açıktır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.