Hatay Güney Rüzgârı Dergisi 23 yaşında

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Hatay’da aralıksız olarak yayınlanan Güney Rüzgârı Dergisi, Aralık sayısı ile 23 yaşını kutluyor.

Yerelde 22 yılı geride bırakmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Ekonomik darboğazdan en çok etkilenen sektörler arasında yer alan yerel basının yaşam mücadelesi her geçen gün zorlaşmaktadır. Okurlarına ‘size ayrılan kağıdın sonuna geldik’ manşetiyle veda eden yayınlar arasında biz de olabiliriz. Yerel basın, yerelleşme olgusu ile orantılıdır. Yerel kaynaklar, yerel basını beslemezse, yerel basının kan kaybetmesi kaçınılmaz olacaktır. Toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla 22 yıldır yayınladığımız Güney Rüzgârı’nın binlerce okuru olması, evlere ve işyerlerinde aranır olması, halkımız ve evrensel miras adına üstlendiğimiz sorumluluğu yerine getirdiğimizin bir kanıtıdır. Bu bağlamda başta yayın ailemiz olmak üzere tüm paydaşlarımız ve okurlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Aralık sayısında Hatayspor’un efsane golcüsü Hasan Ozansoy’la yapılan ve bir solukta okunacak “Gol atmak, resim yapmaya benzemez” başlıklı çok samimi bir sohbet yer alıyor. Dergiyi omuzlayan Gazeteci Mehmet Ali Solak ise, her sayıda olduğu gibi “İnsanı değerli kılmak” başlıklı makalesiyle insanların birbirleriyle olan sevgi, saygı ve güvene vurgu yapıyor. Hüseyin Evcil ise, gençlerimizin yaşadığı sorunlara değinerek, “Bedeli; uçuruma yuvarlanmak” başlıklı analiziyle okurlarına sesleniyor. Derginin yazarlarından Selman Büyükaşık’ın bu ay ki kitap değerlendirmesinde,“Deve boku savaşları” incelenirken,Kamil Akdoğan“CHANSON D’ANTIOCHE”/ Antakya Şarkısı, Yahya Aksoy “Yerel medya”, Gürsel Gündoğdu, “Arayışlar” ve Mustafa Solak da“Emperyalizme güvenen Atatürkçülerimiz” başlıklı makaleleri dikkat çekiyor.

Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Kendini bilmek esastır”, Av. İbrahim Ersuz, “Dilimin ucunda bir şarkı”, Hulusi Atahan “Akmayan Asi” ve Dr. Muhsin Boz da “Bir İngiliz vedası”başlıklı öyküleri yer alıyor.Aynı sayıda Sabahattin Yalkın “Yüzümü arıyorum yüzümde” Adil Okay da “Yaz bitti” başlıklı şiiriyle katkı sunmuş.

A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sağlıklı beslenme konusunda Diyetisyen Sedef Yeral’ın “Yeni yıla beslenme önerileri” yazısı ve sporda Hatay’ın elde ettiği başarılar da derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylarve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri dedergide yer alan yazılar arasında.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.