Çocuklara Klasik Müziği Sevdirmek için Anadolu’nun yollarındalar

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Anadolu’nun değişik yerlerindeki okul çocuklarına klasik müziği sevdirmek amacıyla eğitim ve halk konserleri veren devlet sanatçıları Hatay’da da gönüllü konserler vererek, güneş gözlü çocuklara aydınlık saçtılar.

Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, gönüllü olarak verilen eğitimin geleceğe aydınlık saçan çocuklara ilham kaynağı olacağının altını çizerek, İzmir Devlet Sanatçılarına teşekkür etti. Sınav Koleji Genel Müdürü Zeynel Paşa da sanatçılara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu olarak 23-28 Aralık tarihleri arasında Hatay’ın Antakya, Defne ve Samandağ İlçelerindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde toplam 6 okulda eğitim konserleri ve 2 ayrı halka açık konserler gerçekleştirecek.

Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu (AYÇT) Sanatçılarından Gündüz Öğüt, Sonat Onur Yaşlıçam, Hande Taban ve Başak Yalçın’la gerçekleştirilen ilk eğitim konseri Sınav Koleji’nde eğitim gören küçük yaştaki çocuklara verildi. Çok sesli müziğin ve müzik aletlerinin nasıl ses çıkardıklarını, birlikte uyumlu çalınması halinde ses zenginliğinin oluştuğunu ifade eden Öğüt,yıllardır gönüllü olarak verdikleri eğitim ve halk konserleriyle çok sesli müziği hem tanıtmaya hem de sevdirmeye çalıştıklarını söyledi.

Hatay’ın ülkemizin ziyaret ettikleri 13. şehri olduğunu ifade eden Öğüt, daha önce Ağrı, Ardahan, Muş, Gaziantep, Adana, Çorum, Muğla, Denizli, Aydın, Manisa, Balıkesir, Afyon illerindeki pek çok okullarda eğitim konserleri gerçekleştirdiklerini de belirterek, “Binlerce Hataylı çocuğumuz ve gençlerimiz, tarihimizde ilk kez İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçıları, çok sesli müzikler ve keman, viyola, viyolonselle tanışacaklar. Hepimiz büyük bir heyecanla güneş gözlü çocuklarımıza kavuşmanın heyecanını yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz.Formun Üstüİlk gün Sınav Koleji’nde eğitim ve halk konseri verdik. İnanılmaz bir keyif aldık.Konserlerimiz 25 Aralık’ta Güzelburç İlkokulu ve Hatay Güzel Sanatlar Lisesi’nde, 26 Aralık’ta Yüksel Acun Anadolu Lisesi ve Hatay Bilim Sanat Merkezi’nde devam edip, 27 Aralık’ta Madenboyu İlkokulu’nda son bulacak” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.