SAMANDAĞ’DA UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLILIĞI SORUNU GÖRÜŞÜLDÜ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ İlçe Sağlık Müdürlüğü ve DOĞAKA (Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı) arasında imzalanan madde bağımlılığı ile mücadele projesi kapsamında eylem planının açıklandığı toplantı bugün (17 Ekim Pazartesi) saat 14:00’da Samandağ Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Vekili Meltem Ahras Nural, Garnizon Komutanı Binbaşı Emrah Nergiz, Sahil Güvenlik Komutanı Adil Özdemir, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı,  oda başkanları, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplumda madde bağımlılığı riski taşıyan kişi ve ailelerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılarak madde bağımlılığının azaltılmasının amaçlandığı toplantı Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı Arından, İlçe Kaymakamı Murat Kütük bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Uzman Psikolog Nilgün Aşkar sunum yaptı.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük yaptığı konuşmada; “ 21. Yüzyılın sorunları komplike yapılar halinde önümüze çıkmaya başladı. Hayatın her alanını ilgilendiren hayatın her aşamasında birbiri ile bağlantılı olan birçok sorunla karşı karşıya kalmaktayız. Bunlardan biri çevre sorunları. Bununla ilgili sorumlu kamu kuruluşlarının yalnız başına üstesinden gelebileceği bir sorun olmaktan çıktı. Herkesin bu konu üzerinde düşünmesi ve önlemler alması gereken bir sorun haline geldi. Uyuşturucuyla ilgili güvenlik kuvvetlerine yansımış olaylara karışmış kişilerin isimlerini, adres bilgilerini aldık, bir ekip kurduk ve bu ekipler o aileleri ziyaret ettik. Nasıl uyuşturucuya başladıklarını aldık, onlarla görüştük, fikirlerini aldık ve bir neticeye ulaştık. Bu toplum olarak hep birlikte mücadele edilmesi gereken bir konu. Bununla ilgili bütün kamu kuruluşlarına görevler düşüyor. Çünkü bu çocuklar bizlerle berber yaşıyor, sokakta birlikte geçiyor. Onları görmezden gelemeyiz.

Hepimize sorumluluklar düşüyor. Görmezden gelinecek bir sorun değil bu. hepinize saygılar sunuyor katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.