Defnenin ekonomiye katkısı 40 milyon dolar

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünyada yetişen defne ağacının yüzde 90’ı Türkiyede yetişiyor. Ülke ekonomisine katkısı yıllık 40 milyon dolar. 

Antakya’da yapılan “Defne İstişare Toplantısı”nda, konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aybal, Hatay’da, ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen, tohumundan elde edilen yağ ve yaprakları ilaç, kimya ve kozmetik sanayisinde ham madde olarak kullanılan defne ağacının varlığının artırılmasına yönelik neler yapılabileceğini anlattı.

Defnenin son yıllarda ön plana çıktığını söyleyan Akbal, defne ağacının Hatay, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin orman bölge müdürlüklerini de kapsayan bölgemiz,n önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti. Aybal, ülkemizde yaklaşık 150 bin hektar alanda defne ağacı yetiştiğini anlattı.

“Defnenin 40 milyon dolar civarında ülke ekonomimize katkısı olduğunu biliyoruz.” diyen Aybal, bunu yeterli bulmadıklarını, hem üretimin hem de ürünün orman köylüsü ve bu işle uğraşan yöre halkına sağladığı kazancın artmasını istediklerini dile getirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.