“İSKENDERUN LİMANINDA YILLIK 550 BİN KONTEYNIRLIK İŞ HACMİ VAR”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Reyhanlı’nın gündeminde artık top mermileri, Afrin, Cinderes yok. Reyhanlı ilçesinin lokomitif güçlerinin başında gelen Reyhanlı Ticaret Ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay’ın lojistik üssünün değerlendirildiği böle toplantısında; lojistik taşımacılık sektöründe bölgenin altyapısının yeterli olduğu ifade edilerek, Reyhanlı’nın gündeminde artık ekonomi olduğu ifade edildi.

Reyhanlı  Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), ev sahipliğinde’dış ticaretin geliştirilmesi’ konulu toplantı İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği Limak Port işbirliği ile gerçekleştirildi.

Toplantıya; Reyhanlı KaymakamI Fatih Çobanoğlu,  TSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, Limak Port  Genel Müdürü Gündüz Arısoy, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Reyhanlı Emniyet Müdürü, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Kırıkhan Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı, Dörtyol Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsa Başkanları, Antakya OSB.Başkanı, HASİAD Başkanı ve Lİmak Port yöneticileri katıldı. Yoğun katılımın olduğu ‘dış ticaretin geliştirilmesi’  toplantısında konuşan TSO Başkanı Zaroğlu, küreselleşen dünyada ülkelerin güçlerinin ve ekonomilerinin potansiyelleri ile ölçüldüğünü söyleyerek, “Küresel rekabette öne geçmenin temel koşulu, tedarik zincirlerinin verimli yönetilmesi ve lojistik hizmetlerde başarılı olmalarıdır. Lojistik sektöründe başarı, lojistik alt yapılarının doğru planlanması ve verimli kullanımını öngörmektedir”dedi.

Bölgenin Altyapısı Lojistik Sektörü İçin Yeterli

Dünya ticaretinde ve taşımacılığında yer alabilen, büyük ölçekli limanlara sahip kentlerin lojistik üsler olarak değerlendirildiğini belirten Zaroğlu, ülkelerin ekonomilerinin gelişmesinde, ticaretlerinin küreselleşmesinde temel unsurlardan biri olan lojistiğin, Türkiye’de de ulusal veya bölgesel kalkınma planlarında yer alan sektörlerin başında geldiğini kaydetti. İskenderun’da Akdeniz’e açılan limanlar ile Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinde Suriye’ye açılan sınır kapıları bulunduğunu sözlerine ekleyen Zaroğlu, “Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye bölgesinin karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu olarak sahip olduğu altyapı zenginliği, gümrük kapılarının varlığı, mevcut sanayi potansiyeli ile birlikte ele alındığında, lojistik sektörü için altyapı oluşturmakla birlikte, lojistik sektörü açısından bölgemizi avantajlı hale getirmektedir. İlimiz, özellikle bulunduğu coğrafya ve denize kıyısı olması nedeniyle ülkemizin önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden biri konumundadır.” diye konuştu.

 

İskenderun Limanında Yıllık 550 Bin Konteynırlık İş Hacmi Var

Limak Port Genel Müdürü Gündüz Arısoy, İskenderun’da bulunan Limak Port limanının yıllık 550 bin konteynırlık iç hacmine sahip olduğunu söyledi. Lojistik maliyetlerini biraz olsun aşağıya çekebilmek için yola çalıştıklarını anlatan Arısoy, “Gümrükleme, depolama gibi liman dışı lojistik hizmetleri artık yerine oturmuştur. Limanda haftalık 11 adet konteynır gemisi servis vermektedir. Bölgemizin Mersin limanına gitmesine gerek kalmamış, bölgede dış ticaret yapan firmalar için yapılmış olan limandır. Liman bölgedeki dış ticaret yapan firmaların işine yaramaktadır.  Özellikle Suriye, İran ve Irak’a gidenlerin Limak Port üzerinden geçmesini arzu ediyoruz” dedi.

Reyhanlı’nın gündemininde artık ticaret var

Geçen Ocak ayında, Afrin Cinderes’teki terör örgütleri tarafından atılan roketlerle Reyhanlı’nın ciddi anlamda etkilendiğini belirten Kaymakam Fatih Çobanoğlu, “Geçtiğimiz Ocak ayında, terör örgütleri tarafından atılan roketler, Afrin’deki terör konuşuluyordu.  Bir yıl sonra Reyhanlı’da gündemin değiştiğini ve ticareti görmekten dolayı memnunum. Reyhanlı artık savaşla, terörle, Suriye krizi ile anılmak istemiyor.Reyhanlı artık eskiden olduğu gibi ticaret hacmi ve nakliye sektörü ile anılmak istiyor” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.