Bülent Bozdoğan: “Belediyelerin engelleri kaldırmak gibi bir sorumluluğu var”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Bülent Bozdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yaptığı açıklamada; engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına Belediyelerin önemli sorumlulukları bulunduğuna dikkat çekti.

“Belediye başkanının görevlerinin arasında engellilere yönelik hizmetleri yürütmek ve engelliler merkezini oluşturmak olduğunu kaydeden İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Bülent Bozdoğan, yerel yönetimlerin, sosyal, kültürel, ekonomik yönden engellilerin yanında olması gerektiğini belirten Bozdoğan,  “Belediyelerin engelleri kaldırmak gibi bir sorumluluğu var” dedi ve şu açıklamayı yaptı:

“Belediyenin bütçe giderleri arasında; dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ve engellilere yapılacak sosyal hizmet ve yardımlara öncelik vermek vardır. Bu nedenle yerel yönetimin önemli mihenk taşı olan belediyeler;  engelli dar gelirli ve yaşlılara,  muhtaçlara öncelik vermek, onlara yardım etmek zorundadır. Engellilerimizin, toplumsal, sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımı için gerekli tedbirleri almalı ve bu yönde  politikalar geliştirmelidir.

 

Yerel yönetimlerin temel görevlerinden birisi de öncelikli olarak engelli, yaşlı, düşkün ve dar gelirlilerin yararlanmasıdır. Bu hizmetlerin engelli vatandaşlarımıza en uygun yöntemlerle sunulması gerektiğine de öncelik vermesi gereklidir.

 

Belediyeler engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına sosyal ve mesleki rehabilitasyon çalışmaları yapmalı, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini engelli vatandaşlarımıza da sunabilmeli. Sağlık, eğitim, spor, çevre, sosyal hizmet ve yardım, kütüphane, park, trafik ve kültür hizmetleriyle yaşlılara, kadın ve çocuklara, engellilere, yoksul ve düşkünlere yönelik hizmetlerin yapılmasında da öncü olmalıdır. İskenderun’u bu bakış açısı ve anlayışı ile yönetecek çalışma ve projelerimiz, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetim ve kadrolarımızla kentin yönetimine söz sahibi olmak istiyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli dostlarımızın sadece bir gün değil her gün hatırlaması dileği ile farkındalık yaratmalıyız. Farkındalık yaratmak adına ülkemizde hayatın her alanında fırsatlar sunulması gereken engelli dostlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.